9 C
Pals
Dijous, 21 Novembre 2019

El Baix Empordà s’emporta gairebé 150.000 euros en ajuts al cultiu

La comarca serà la tercera en rebre més diners en el cultiu d'arròs i de proteics

El més llegit

El TSJC prohibeix fer un nou supermercat a la Bisbal d’Empordà

El TSJC tomba el pla parcial SUD-2 de la Biabal d'Empordà, que afectava uns terrenys de l'entrada del municipi

Tres persones assalten una casa a Calonge, encaputxats i amb pistola

Els propietaris de l'immoble van ser amenaçats a punta de pistola perquè obrissin la caixa forta i així els lladres es van poder emportar joies, diners i telèfons mòbils

Reparteixen “el Milió” de l’Euromillones a Palafrugell

L'administració 2 de Palafrugell segella la butlleta guanyadora del premi d'un milió d'euros del Milió, un sorteig complementari a l'Euromillones; això sí, el premi després dels impostos no arriba als 800.000 euros

La Policia Local de Sant Feliu de Guíxols ajuda a donar llum a un nadó

Amb el carrer tallat a la circulació, la Policia Local va trucar a l'ambulància que va arribar quan el nen ja havia nascut amb l'ajuda dels agents de seguretat

Nominacions als Grammy 2020

Aquest dimecres s’han donat a conèixer les nominacions dels premis Grammy 2020 que s’entregaran el 26 de gener a Los Angeles. Entre els principals nominats trobem Lizzo, Lil Nas X i Billie Eilish, però també Beyoncé, Taylor Swift, Lana del Rey, Vampire Weekend o la catalana Rosalía, que opta el premi a artista revelació. Alicia…

Els ajuts associats al conreu s’entregaran aquesta setmana a les diferents comarques de Catalunya. Al Baix Empordà gairebé 150.000 euros aniran destinats a ajudes als cultius proteics i de l’arròs.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació pagarà els ajuts associats als cultius a Catalunya. Aquests ajuts estan finançats pel Fons Europeu Agrícola de Garantia. Els imports serviran per atendre sectors amb risc d’abandonament de la producció.

El Baix Empordà serà la tercera comarca de tot Catalunya que més ajuts associats al cultiu de l’arròs rebrà. 75.242 euros serviran per poder protegir el cultiu del llegum a la comarca, molt per sota dels 1.152.818 euros que percebrà el Montsià i dels 815.847 euros que rebrà el Baix Empordà.

Distribució comarcal del pagament de l’ajut associat al cultiu de l’arròs. Catalunya. 2017 Font: DARP - DUN. Fet amb Idescat Visual.
Distribució comarcal del pagament de l’ajut associat al cultiu de l’arròs. Catalunya. 2017 Font: DARP – DUN. Fet amb Idescat Visual.

La comarca empordanesa també serà la tercera més beneficiada en l’ajut associat als cultius proteics: proteaginoses/lleguminoses. Segons la informació publicada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Baix Empordà rebrà 71.533 euros. Per sota dels 122.438 de la Segarra i 85.404 del Pallars Jussà.

Distribució comarcal del pagament de l’ajut associat als cultius proteics: proteaginoses/lleguminoses. Catalunya. 2017 Font: <a href="http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/desenvolupament-rural/declaracio-unica-agraria/">DARP - DUN.</a> Fet amb<a href="http://www.idescat.cat/dev/visual/"> Idescat Visual</a>.
Distribució comarcal del pagament de l’ajut associat als cultius proteics: proteaginoses/lleguminoses. Catalunya. 2017 Font: DARP – DUN. Fet amb Idescat Visual.

Últimes notícies

Supermatí 21 novembre 2019

Escolta aquí l'informatiu d'aquest dijous

Recuperació de la temperatura amb un cel més tapat al matí

La temperatura, especialment els valors mínims es recuperen en una jornada mig ennuvolada, amb cel més tapat al matí i més clarianes a la tarda.

Sant Feliu es planteja que siguin dos aparcaments, a banda i banda del passeig

L'altra opció és fer fins la planta -2 de l'aparcament de La Corxera, però és difícil geològicament

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro prepara diverses activitats pel Dia Contra la Violència envers les Dones

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha preparat diverses activitats amb motiu del Dia Contra la Violència Envers les Dones sota el lema Anem a l’arrel, plantem-nos contra la violència

Surt a licitació la segona fase de les obres de l’Espai Illes Medes

Es contempla que tot el projecte quedi enllestit en un termini de dos anys

Més notícies