24.6 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

El Baix Empordà, una de les comarques on més cau l’afiliació a la Seguretat Social

L'afiliació a la Seguretat Social va baixar un 2,7% al novembre

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Baix Empordà és la segona comarca on més cau l’afiliació a la Seguretat Social. Ha caigut un 2,7% respecte a l’any passat. Trenca la tendència de tot Catalunya, on les afiliacions han pujat un 3,7%.

El nombre d’afiliats a la Seguretat Social a Catalunya a 30 de novembre va augmentar a totes les comarques, fins a un 3,7% respecte de l’any passat, i se situa en 3.352.081 persones, segons dades definitives de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Les comarques on més van créixer van ser l’Aran (13,3%), l’Alta Ribagorça (8,2%) i la Cerdanya (7,7%). Pel que fa a les tres comarques més poblades, on hi ha més de la meitat del total d’afiliats, han registrat increments per sota la mitjana catalana. Concretament, al Barcelonès la xifra va augmentar un 3,2%, al Vallès Occidental un 2,7% i al Baix Llobregat un 2,6%. D’altra banda, en relació amb l’octubre, la xifra d’afiliats es va mantenir estable, amb una pujada del 0,1%.

Quant als augments intermensuals per comarques, l’augment més important va ser a l’Aran, amb un 4,9% més, seguit de l’Alta Ribagorça, amb un 2,2% més. En altres 19 comarques, es van produir descensos, encapçalades per la Selva (-3,8%), el Baix Empordà (-2,7%) i el Tarragonès (-2,6%).

D’altra banda, al mes de novembre i respecte del mateix període de l’any anterior, el nombre de dones afiliades a la Seguretat Social augmenta lleugerament per sobre del d’homes –amb un 3,9% i 3,5% més, respectivament. al conjunt de Catalunya. Per comarques, totes augmenten tant el nombre d’afiliats com d’afiliades.

A 30 de novembre de 2021, la comarca on hi ha més igualtat entre afiliats per sexe és el Barcelonès, on el 51,2% dels afiliats són homes i el 48,8% són dones. En canvi, a la Segarra és on hi ha una proporció més baixa de dones afiliades (41,7%, enfront del 58,3% d’homes), juntament amb la Noguera, el Priorat, les Garrigues i el Pla d’Urgell.

Per franges d’edat, el 16,3% dels afiliats són menor de 30 anys; els de 30 a 44 anys representen el 36,5%; els de 45 a 54 anys el 28,4% i els de 55 anys o més, el 18,7% del total.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Pals impulsa una campanya de promoció de l’arròs per tal que tot el procés de producció es quedi a la localitat

L'Ajuntament de Pals, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, impulsa una campanya de promoció de l'arròs per tal d'aconseguir que el 100% de la producció es quedi a la localitat.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -