9.6 C
Pals
Dissabte, 1 abril 2023
- Publicitat -

Santa Cristina d’Aro restaura 25 tombes paleocristianes

Les tombes es van trobar el 1962 i el 2007 es van trobar noves estructures. Ja al 2019 es va presentar un pla executiu de rehabilitació, que s'ha aplicat aquest any.

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, segons el Diari de Girona, ja ha començat uns treballs de recuperació de 25 tombes que hi havia a l’antiga església paleocristiana. Aquestes tombes es van descobrir el 1962 amb l’excavació per a fer un camí i, posteriorment, es va trobar el terç oriental de l’edifici. Tot i que el terç occidental es va destruir durant la construcció del camí, van trobar un temple cristià i la necròpolis.

El 2007 un equip d’arqueòlegs de la Universitat de Girona va excavar novament el sector interior de l’edifici i va trobar noves estructures. Ja al 2019 es va redactar un pla executiu de rehabilitació de l’antiga església, consistent en un resum de les actuacions que s’havien fet en aquest jaciment, i es presentava una proposta de consolidació d’aquest temple per garantir la conservació i aturar la degradació. Finalment, aquest any s’ha començat a restaurar la necròpolis, amb les 25 tombes que s’hi han trobat.

El projecte té un cost de 19.500 euros, 4.500 dels quals són gràcies a una subvenció de la Generalitat de Catalunya, i es preveu que les obres durin entre dues i tres setmanes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -