23.2 C
Pals
Dijous, 21 setembre 2023
- Publicitat -

El Brexit al Baix Empordà: la devaluació de la lliura podria comportar menys turisme

La fluctuació del seu valor podria fer que la moneda fos menys competitiva i cerqués altres mercats internacionals

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest divendres, el Regne Unit marxa oficialment de la Unió Europea, de manera que es materialitzarà el Brexit. Diversos acadèmics i experts en la matèria han elaborat estudis sobre el possible impacte econòmic que se’n pot derivar i les conseqüències que pot tenir per als països membres de la UE. Martí Sabrià, gerent del Costa Brava Centre, ha apuntat que “els efectes no se saben encara”, però considera que tindrà una “petita afectació a les sortides internacionals” i per això insta a la “calma”.

El principal problema, segons Sabrià, podria venir per una possible devaluació de la lliura esterlina, una moneda que pot fluctuar el seu valor (o no) com a conseqüència de la sortida de la Unió Europea. Això podria implicar que el Regne Unit, en cerca d’una major competitivitat, explorés més acords comercials amb altres mercats internacionals, perquè amb l’euro ho seria menys. Així ho explica Sabrià:

Aquest efecte, si es donés, podria baixar el nombre de turistes britànics que vénen al Baix Empordà. Es tracta d’un dels principals mercats emissors de visitants a la comarca, però la seva proporció total d’un possible descens arribaria, potser, al 0,5%.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ens cal un món estable

El món està canviant i les organitzacions internacionals creades després de la II guerra mundial estan quedant desfasades en...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -