11.4 C
Pals
Dimecres, 17 abril 2024
- Publicitat -

El Club de Mar de Sant Feliu podrà tornar a tancar el pas de Can Rius

El TSJC ha permès que els gestors de l'espai puguin fer-ne un ús privatiu. Des d'urbanisme es plantegen presentar un recurs.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Tal i com ha informat el Diari de Girona, el Club de Mar de Sant Feliu podrà tornar a tancar el pas a Can Rius, que condueix cap al mar. Això és perquè el TSJC ha permès que els gestors de l’espai puguin fer-ne un ús privatiu.

Malgrat el municipi va aconseguir recuperar els 200 metres de camí públic que el Club de Mar tenia tancat des de feia més de 40 anys i el 2016 es va emetre una sentència que no permetia als propietaris ocupar-la i l’obligava a obrir-la al públic, ara, però, a causa del recurs presentat pels concessionaris (La societat Turispania SA), ha sortit aquesta nova resolució.

Per això, des d’urbanisme de l’Ajuntament s’està plantejant presentar un recurs de cassació contra aquesta sentència, segons ha informat el Diari de Girona, ja que segons Josep Saballs, regidor d’urbanisme, “no és ferma”, perquè a la resolució “no hi queda clar que la societat excedís el límit de la concessió.” A més, la concessió va caducar el 2018 i en segueixen fent la gestió perquè Costes de l’Estat no ha signat l’acta de reversió. Per tant, si la concessió està caducada, l’unic que pot tancar el pas és Costes.

El cas de Can Rius

Aquest cas ve de lluny i passa per moltes queixes veïnals: als anys 70 es va construïr un edifici en una zona maritimoterrestre de domini públic, que pertany a Costes de la Generalitat. Tot i així, l’Estat va permetre construir-hi i es va aixecar el bloc Club de Mar, que va tancar el camí públic, barrant-ne l’accés als vianants i més endavant, construint un mur. Fins i tot, van posar un rètol de “prohibit el pas” i van intentar posar-hi vigilància privada. Per això la Generalitat va fer-hi dues inspeccions i l’any 2012 la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat va ordenar l’enderroc del mur situat al costat de l’edifici de Can Rius i de la porta que impedia el pas i va imposar una sanció de 4.416 euros a la societat Turispania SA.

A més, la Generalitat va declarar irregular l’ocupació i l’ús privatiu de l’espai, i la sentència va reduir la sanció econòmica a 2.208 euros. Tot i així, amb un recurs de Turispania, ara el Club de Mar podrà tornar a a tancar el pas de Can Rius.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El viatge de les paraules 2×09 – El triangle del corall

En aquest nou capítol del Viatge de les paraules recomanem alguns llibres per Sant Jordi. Ens hi ajuda la...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -