- Publicitat -

D’aquí a poc més d’una setmana se celebrarà el Black Friday, una tradició americana que inaugura la temporada de compres nadalenques amb significatives rebaixes en moltes botigues detallistes i grans magatzems. És un dia després del Dia d’Acció de Gràcies, que se celebra el quart dijous del mes de novembre i per tant, una tradició sense cap arrel a casa nostra fins que els gegants del comerç electrònic, amb Amazon al cap davant l’han importat.

Però allò que sembla una gran oportunitat per fer compres a preus molt rebaixats, ha esdevingut també un problema per al petit comerç dels nostres pobles. No només perquè la compra en línia és sovint perjudicial pel comerç de proximitat, sinó que per una qüestió de volum d’estoc, els botigues i botigueres del Baix Empordà, sovint no poden competir amb els preus tan baixos o bé ho han de fer a costa de retallar el seu marge de benefici.

Per tal d’avançar-se al Black Friday el comerç de Palafrugell (i també d’altres pobles i ciutats de Catalunya) s’ha sumat a la iniciativa Shop Local day. Impulsat per l’associació de comerciants Oohx!gen el Shop Local day facilita les compres de Nadal però posant en valor el comerç local.

En aquesta edició més de 60 comerços s’hi han adherit idendificant els seus aparadors amb un distintiu i regalant una tassa commemorativa a totes aquelles persones que facin una despesa de més de 15€ i sortejant un val de 100€ entre totes auquelles persones que hagin fet alguna publicació a les xarxes amb l’etiqueta.

Més enllà de les promocions i descomptes dels comerços, els carrers de Palafrugell també s’omplen de vida amb activitats com les que ha organitzat l’escola de dansa Oswald Sudios, que recorre alguns carrers de la vila amb una coreografia a la que s’hi pot sumar tothom que en tingui ganes.

- Publicitat -