20.3 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà presenta les línies d’actuació del Pla Estratègic de Formació

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat el Pla Estratègic de Formació de la comarca amb motiu de la presentació del Pla Estratègic de Promoció Econòmica que forma part del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Aquest pla de formació es concep com un dels principals eixos dinamitzadors de l’economia del territori, per això, s’han marcat els objectius a seguir per combatre les mancances que hi ha en matèria de formació donat que els ciutadans disposen de poca oferta formativa que no sempre s’emmarca dins les necessitats de contractació que requereixen les empreses del territori.

Activa Prospect ha estat la consultoria contractada per aquest estudi; aquesta ha recalcat que el Baix Empordà compta amb bones perspectives de feina, però té dificultats per trobar personal especialitzat en determinats sectors. Això es deu a la dificultat de les empreses per trobar aprenents d’ofici; a l’excessiva temporalitat en la contractació; al dèficit en idiomes i a un desajust entre l’oferta formativa que s’ofereix i les necessitats reals de l’empresa, entre d’altres.

En aquest context, mitjançant el Pla Formatiu Comarcal, el Consell Comarcal ha plantejat cinc punts estratègics per incrementar l’oferta formativa i millorar l’ocupabilitat de la comarca:

  1. Respondre a les necessitats immediates amb accions formatives específiques que resolguin les competències específiques a les persones que estan buscant feina
  2. Desenvolupar i diversificar els itineraris formatius per crear una oferta formativa completa a l’abast de tothom
  3. Impulsar l’aprenentatge d’idiomes i compromís laboral
  4. Lluitar contra l’abandonament dels estudis, fomentar les vocacions laborals i tornar a prestigiar sectors característics de la comarca
  5. Millorar la gestió de la formació professional a la comarca mitjançant la coordinació i el treball en xarxa amb agents del territori

Centrant-se en aquestes 5 línies, al llarg d’aquest any, el Consell Comarcal potenciarà i centrarà esforços a reforçar l’oferta formativa i incrementar el ventall d’opcions d’ofertes i la qualitat de la formació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els investigadors de la Fundació Alive no troben pops adults a les badies de Pals i Roses

Els experts atribueixen la situació, que volen continuar analitzant, al canvi climàtic i als propis cicles de l'espècie
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -