25 C
Pals
Divendres, 25 juny 2021
- Publicitat -

El consell comarcal gestionarà el monestir de Cruïlles

El més llegit

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El Consell Comarcal del Baix Empordà gestionarà directament l’església del monestir de Sant Miquel de Cruïlles i el seu entorn després del fracàs del segon concurs per intentar adjudicar la gestió cultural. El ple del consell comarcal d’ahir ha declarat nul·la la licitació, tal com ja va passar l’any passat.

El mes d’abril el consell comarcal va aprovar un nou plec de bases i condicions per afavorir que s’hi presentessin noves empreses, però no ha estat així. Després d’aquesta experiència, el consell comarcal està acabant d’elaborar un estudi econòmic per la gestió directa de l’equipament. Ho explica a Ràdio Capital el conseller de Patrimoni Cultural, Jaume Fontdevila:

El monestir té pendent resoldre qüestions com l’aparcament, l’accés per minusvàlids o els lavabos. El consell comarcal preveu aprovar en un mes els preus públics i el règim de visites, tant per particulars, com per escoles i universitats.

Retorn del Molí d’en Frigola

El mateix ple del consell comarcal ha aprovat renunciar a la cessió de la finca del Molí d’en Frigola, a Cruïlles. Després de diversos intents infructuosos per utilitzar l’espai, ha tornat en mans dels seus propietaris.

A finals dels anys 90, la propietat va cedir aquest antic molí fariner al Consell Comarcal per una durada de 30 anys. L’Escola Taller les Gavarres va arribar a restaurar i rehabilitar l’edifici, que ha anat quedant en desús. Fa tres anys, el consell comarcal va signar un conveni amb els Minyons Escoltes i Guies per utilitzar l’espai, però tampoc ha acabat reeixint.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Sílvia Roura: “Cada cop s’intenta promocionar més la dona en el ciclisme”

Aquesta setmana a la secció “Veus de l’Empordà” del Supermatí hem entrevistat a la ciclista guixolenca Sílvia Roura, guanyadora...
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -