11.1 C
Pals
Diumenge, 24 gener 2021

El Consorci de la Costa Brava revisa el pla d’inversions per als propers cinc anys

Impulsa la introducció del telecontrol i la gestió remota en les seves instal·lacions

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Crearan nous espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà posarà en marxa un nou projecte de pacificació de l’entorn del Carrer Ample, al nucli antic. Una de les actuacions més destacades és la creació d’espais de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

El Consorci de la Costa Brava (CCB) està decidit a introduir el telecontrol i la gestió remota en les seves instal·lacions. És una de les principals línies d’actuació que preveu la darrera actualització i ampliació del seu Pla Director d’Inversions de Manteniment, Millora i Noves Infraestructures dels Sistemes d’Abastament en Alta per als propers cinc anys (2020-2024), aprovada en l’últim ple de l’organisme.

Les situacions excepcionals viscudes durant aquest any (el temporal Gloria i la COVID-19) han posat de manifest unes necessitats que eren impensables quan es va redactar l’actual pla director d’inversions el 2018. La revisió que se n’ha fet intenta donar-hi resposta per tal de continuar oferint un servei de màxima qualitat i garantia als municipis que abasteix.

En aquesta actualització s’ha remodelat una quarta part del pla anterior. Està prevista una inversió total de 34.458.956,58 euros en 234 actuacions que s’executaran durant aquest quinquenni.

D’entre les noves accions programades, destaca la voluntat del CCB de dotar les seves instal·lacions d’un grau més alt d’automatització i de capacitat de control remot. En l’actualitat, i com passa habitualment en el món de l’aigua, les depuradores i les potabilitzadores funcionen únicament amb personal in situ. El telecontrol permetria optimitzar-ne la gestió i fer front a les situacions de crisi amb més eficàcia i celeritat, sobretot quan hi hagués dificultats per accedir a les instal·lacions.

També està programada la instal·lació de plaques solars per a la producció d’energia renovable en les mateixes instal·lacions d’abastament. L’objectiu és disminuir cada cop més la compra d’energia de fonts externes.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies