7.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

El conte de les biblioteques

Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El conte de les biblioteques
/

 

Hi havia una vegada…un pare i una mare preocupats per l’educació dels seus fills. Cada principi de curs escolar, aquests pares es passaven hores i hores planificant les activitats extraescolars dels seus petits.

Un dia, una fada bona, els va fer pensar que la biblioteca era un bon recurs per a solventar els seus maldecaps. Els pares, en ple descobriment de l’oferta de les biblioteques de l’Empordà, va poder veure que cada setmana aquelles biblioteques programaven una hora del conte, activitat que permetria als seus fills gaudir de la tradició oral de la mà dels millors professionals. A més, ho farien acompanyats de nens i nens d’altres escoles i diferents procedències. I tot gratuïtament.

Moltes d’aquestes biblioteques programaven també hores del conte en anglès i els seus fills i filles podrien seguir també les converses en anglès i francès que es programaven, per exemple, a les biblioteques de Palamós i Palafrugell.
La fada bona també els va presentar a bibliotecaris especitalitzats en literatura infantil i juvenil, que els hi facilitaven la tasca de triar els millors contes per als gustos dels seus fillets.

També els van presentar al Biel i la Teca, que ajudaven a tots els nens de l’Empordà a conèixer millor els recursos de la biblioteca.

Les bruixes dolentes de l’indret es confabulaven per silenciar tot això…d’aquesta manera encara eren poques les famílies que descobrien aquest tresor. Tanmateix, de mica en mica, i gràcies a Ràdio Capital, cada vegada el secret s’anava fent més i més petit. I vet aquí un gat i vet aquí un gos, aquesta contribució ja s’ha fos.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios