El contracte amb Sorea a la Bisbal es liquidarà aquest trimestre

La gestió de l'aigua a la Bisbal d'Empordà i el futur polític de l'alcalde són els principals titulars de la segona entrega de Govern i Oposició, el progama multiplataforma de Ràdio Capital

- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El contracte amb Sorea a la Bisbal es liquidarà aquest trimestre
/

El contracte amb Sorea per la gestió de l’aigua es liquidarà aquest trimestre, si serà en aquell moment quan el consistori decideixi si es municipalitza el servei. És l’anunci que ha realitzat l’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, al programa “Govern i Oposició” de Ràdio Capital de l’Empordà. A més, l’alcalde ha anunciat que té la intenció de retirar-se de la vida pública un cop acabi aquest mandat.

El republicà Lluís Sais i el cap de l’oposició, Òscar Aparicio, han exhibit cordialitat en el cara a cara al programa “Govern i Oposició” de Ràdio Capital de l’Empordà.  El programa començava preguntant per les tres coses bones i dolentes del rival a Lluís Sais i Òscar Aparicio. Això ens responia Lluís Sais:

I això deia Òscar Aparicio:

Capitalitat

De seguida va aparèixer al debat el concepte de “capitalitat de la comarca”. Tots dos van voler fer servir el concepte de la “capitalitat d’interior”. No volen comparar el municipi amb d’altres de costa perquè aquelles tenen més recursos.

Sobre la Bisbal com a centre cultural, tots dos van remarcar que s’està fent bona feina. Per exemple, Sais va dir que, “culturalment, la Bisbal és molt potent”.

I Aparicio remarcava la dificultat de la Bisbal per exercir de centre polític del Baix Empordà.

Crispació pel procés

L’alcalde de la Bisbal assegurava al debat que l’havien increpat pel carrer pel fet de ser independentista. I també ho rematava Òscar Aparicio.

En tot cas, tots dos van convenir que, en cert punt, s’ha perdut el respecte cap a la institució de l’Ajuntament.

Futur polític

Quan se li preguntava a Òscar Aparicio si es presentaria com a alcaldable a les eleccions de 2019, no ho deixava clar. Assegurava que, en tot cas, seria una llista no estrictament del PSC.

Lluís Sais té la intenció de retirar-se de la política després d’aquest mandat, però es posa a disposició del seu partit.

Muncipalització de l’aigua

Això va passar quan vam demanar per la municipalització de l’aigua:

L’alcalde Lluís Sais va reiterar el que ja s’havia dit fins ara: que s’estudiarà la qüestió. I que al llarg del primer trimestre de 2018 es liquidarà el contracte amb Sorea i llavors es decidirà què fer.

El debat bisbalenc, a anàlisi

Pla Sud-2

El millor moment del debat sobre la futura zona comercial al barri de la Guardiola es va produir quan tots dos es van repartir les culpes sobre com va començar el polèmic projecte.

Aparicio defensa que ells no sabien que s’hi volia construir un supermercat quan el projecte va entrar al consistori quan ells eren al govern. Sais reitera que ells no podien evitar que s’hi construeixi perquè és d’iniciativa privada.

Aquesta i moltes altres qüestions es van tractar al llarg de tot el programa, que es pot recuperar sencer.

- Publicitat -