28.5 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

El convent de Santa Clara de Torroella passa a ser públic

L'ajuntament encara ha de decidir quin ús li donarà a la finca, de 2000 metres quadrats de superfície

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Torroella ha adquirit la titularitat del convent de Santa Clara per transformar-lo en equipament públic. L’edifici fins ara era propietat deles germanes l’Orde Contemplativa de Religioses Clarisses, que el van deixar d’utilitzar fa gairebé tres anys.

Es tracta d’una gran finca de mitjan segle XIX, de pràcticament 2.000 metres quadrats de superfície, al cor del nucli antic de la vila. El conjunt està format per dos edificis independents: l’església amb les dependències del convent, i una altra nau utilitzada com a magatzem.

L’Ajuntament passarà a ser-ne el propietari a canvi de la permuta de quatre solars urbanitzables situats al carrer Torrelles, de la urbanització mas Moreu. El consistori encarregarà un estudi dels seus possibles usos, que poden ser molt diversos per les dimensions de l’immoble. Val a dir que la capella mantindrà la seva qualificació com a equipament religiós i cultural.

Les Clarisses van arribar a Torroella el 1858. Les monges de la Providència es van dedicar a acollir nenes de famílies pobres que vagaven pels carrers mentre les mares treballaven. Les darreres germanes de la comunitat van marxar del convent de Torroella el 18 d’octubre de 2015 per integrar-se al convent que l’orde té a Reus.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les noves mesures energètiques preocupen els comerciants del Baix Empordà

Les noves mesures d'estalvi energètic, que marquen la temperatura mínima per l'aire condicionat als 27 graus i obliguen a apagar els llums dels aparadors a partir de les deu de la nit, han entrat en vigor aquest dimecres 10 d'agost. Unes mesures que els comerços del Baix Empordà entomen amb certa hesitació i escepticisime
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -