6.3 C
Pals
Dilluns, 17 gener 2022
- Publicitat -

Santa Cristina rehabilita una església paleocristiana que havia quedat en l’oblit

L’església té el seu origen en un monument funerari dels segles IV-VI i es va descobrir als anys 60

David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Santa Cristina vol rehabilitar l’antiga església paleocristiana, que es va construir sobre un edifici romà. L’església, coneguda com el mausoleu de Malvet, té el seu origen en un monument funerari dels segles IV-VI, moment en què acollia les restes d’una persona important i un familiar. El mausoleu original disposava d’una petita avantcambra i una sala en què es disposaven dues tombes.

Aquest edifici romà es va convertir en centre de culte i, ja en època medieval, es va constituir en església, seguint la típica evolució dels monuments d’aquest tipus arreu de Catalunya. A més, va tenir diverses ampliacions fins al segle IX. La construcció final era un edifici de nau única, amb una capçalera quadrangular molt poc remarcada. A part de la base de l’edifici, a l’entorn hi ha vestigis d’una necròpolis del segle IV al X amb diverses tombes.

L’església paleocristiana es va descobrir l’any 1962, durant l’obertura d’un vial de la urbanització de la zona. Es va excavar parcialment i va quedar en l’oblit durant dècades. L’any 2007, un equip arqueològic de la Universitat de Girona, va excavar-ne l’entorn i es va senyalitzar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu té un nou projecte de reurbanització de la plaça del Nord

Les obres es faran cap a finals d'aquest any i és un projecte que s'havia redactat el 2014 i que ara s'ha readaptat. El pressupost del projecte volta els 260 mil euros.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -