14.4 C
Pals
Dimarts, 14 maig 2024
- Publicitat -

El festival Amb So de Cobla arriba l’1 d’agost amb una barreja de sonoritats

La 7a edició del Festival Amb So de Cobla tindrà lloc de l'1 al 5 d'agost a diferents espais de Palamós

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 5 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La 7a edició del Festival Amb So de Cobla tindrà lloc de l’1 al 5 d’agost a diferents espais de Palamós (Plaça Josep Sarquella, Plaça Catalunya i Pati de l’Escola de la Vila). El cartell d’artistes es presenta amb unes novetats i unes propostes pensades per a seduir a tots els públics i incorporar-los a la sonoritat de la cobla.

El festival Amb So de Cobla està inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, acollit i impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, gestionat per l’Ajuntament de Palamós, amb el suport de la Diputació de Girona i la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya. Els directors del Festival son Pau Marqués a càrrec de la gestió i Adrià Bauzó qui porta la direcció artística.

Amb So de Cobla es dirigeix tant al públic habituat a la música de cobla i a la sardana, com al públic més general a qui li agrada la música i vol descobrir noves sonoritats, sobretot relacionades amb l’arrel catalana. Així mateix, Amb So de Cobla també aposta per apropar aquesta música a la gent jove amb propostes més trencadores i atractives per a tots ells. Amb aquest objectiu, la programació d’aquesta nova edició continuarà apostant per transgredir i presentar els instruments de la cobla catalana en nous formats musicals. Per tant, estem davant una setena edició ben eclèctica, des de la cobla catalana tradicional fins a fusions transgressores amb altres estils i disciplines en principi totalment contraposades.

L’espectacle inaugural, dimarts 1 d’agost a les 22.00 hores a la Plaça Josep Sarquella, anirà a càrrec d’una companyia que està d’aniversari. La Dharma, enguany, i paral·lelament al seu concert de “50 ANYS”, ens dona l’oportunitat de viure de nou un format pensat especialment per acompanyar la seva música amb l’element grupal més característic i popular de la nostra cultura, la cobla, i en aquesta ocasió molt ben acompanyats per la Cobla la Principal del Llobregat.
La idea de barrejar la tímbrica d’una cobla amb la d’un grup de rock els ballava pel cap des del segon disc L’oucomballa, però no es va materialitzar fins al 1981, amb el concert al Palau de la Música amb la Cobla Mediterrània, aconseguint un so únic, irrepetible, potser el fruit més exquisit que s’hagi donat mai de la unió entre un grup de rock i una cobla de sardanes.
Aquest espectacle és una producció del Festival Amb So de Cobla.

Dimecres 2 d’agost a les 22 hores al Pati de l’Escola la Vila participarem en el 23è Concert de sardanes de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau – La Principal de La Bisbal i Els Montgrins. Aquest any és important destacar que hi ha un canvi d’ubicació! Aquest concert es portarà a terme, com hem indicat, en el Pati de l’Escola la Vila (Carrer Foment de Palamós).
Enguany es portarà a terme la vint-i-tresena edició d’aquest concert de referència a Catalunya de música de cobla. Un any més, comptarà amb la participació de les dues cobles capdavanteres del nostre país, Montgrins i La Principal de la Bisbal. El concert l’organitza l’Agrupació Sardanista Costa Brava en conveni amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós.

A partir de dijous 3 d’agost ja comptarem amb 2 concerts cada dia. A les 19.00 hores a la Plaça Catalunya, veurem BUFATERRÀNIA, Tubs & Cobla, un espectacle musical familiar, divertit i sorprenent que fusiona el món de la música per a cobla amb un gran ventall d’instruments totalment diferents als què estem acostumats a veure als nostres escenaris. En aquesta nova producció de la Cobla Mediterrània, ens endinsarem en diferents estils musicals, apropant el món de la cobla a tots els públics, tan els més habituats a escolar-la com a nous públics, que podran gaudir d’un espectacle musical diferent, combinant la sonoritat pròpia de la cobla, i el so més autèntic d’aquesta formació amb les noves sonoritats aportades pels múltiples tubs d’en Xavi Lozano.
A les 22.00 hores ens traslladem a la Plaça Josep Sarquella amb Trencandís, amb la Cobla Flama de Farners i Neus Mar. La unió del talent vocal de la palafrugellenca Neus Mar amb l’afany innovador de la Cobla La Flama de Farners ha cristal·litzat en un nou espectacle que ens convida a tastar les sonoritats més característiques dels diferents indrets dels Països Catalans. Havaneres, cançons de muntanya i de treball, ball d’arrel, cançó d’autor… són algunes de les peces de diferents colors i mides que conformen la música popular del nostre país.

Jordi Molina quintet, donarà la benvinguda al divendres 4 d’agost a les 19.00 hores a la Plaça Catalunya. El tenorista i compositor català, després de més de tres dècades d’exitosa trajectòria professional, presenta en format quintet un repertori basat en els temes del seus darrers discs juntament amb arranjaments de cançons tradicionals. Pioner, inquiet, talentós i inconformista. Són alguns dels adjectius que han acompanyat el músic Jordi Molina al llarg de més de trenta anys de reconeguda carrera. Fa uns anys va iniciar un nou projecte que considerava necessari, tant a nivell artístic com a nivell vital: una producció en què el so instrumental d’una tenora liderés un conjunt de músics d’alt nivell amb clara voluntat d’aconseguir una important penetració social en la línia del que ja ha passat en realitats culturals singulars com Galícia o Euskadi.

El mateix divendres a les 22.00 hores a la Plaça Josep Sarquella podrem gaudir de l’espectacle Piano & Cobla, Una producció del Festival Amb So de Cobla a on es vol experimentar la sonoritat de la cobla amb la del piano de la mà de dos artistes de referència d’aquest instrument al nostre país. El pianistes solistes son Albert Guinovart i Montserrat Cases, acompanyats de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.
Albert Guinovart. El compositor i pianista Albert Guinovart, és un músic inquiet i polifacètic que representa la perfecta sincronia entre les diferents facetes destacant la composició, l’orquestració, la docència i l’intèrpret consolidat que ha demostrat ser, tant del gran repertori clàssic i romàntic com del seu extens catàleg pianístic. El passat dijous 22 de juny ha debutat a la prestigiosa sala Carnegie Hall de Nova York presentant el seu darrer projecte discogràfic, Poems without words (Sony Classical) i dedicant el recital a la figura de la pianista internacional Alícia de Larrocha, que celebra el centenari del naixement.
En el terreny discogràfic ha gravat més de seixanta títols, editats molts per prestigiosos segells discogràfics com EMI, DECCA, Harmonia Mundi o SONYCLASSICAL, tant del repertori de què és una referència, Joaquín Turina, Enric Granados, Isaac Albéniz, Joaquín Rodrigo, com de les seves pròpies composicions.
Montserrat Cases. La pianista Montserrat Cases després d’uns anys dedicats a la docència retorna als escenaris. Professor de Piano del Conservatori Isaac Albèniz de Girona ha col·laborat diverses vegades amb la Cobla Sant Jordi, interpretant la Rapsoda de piano i cobla de Manuel Oltra per exemple.

Finalment, dissabte 5 d’agost a les 19.00 hores veurem l’espectacle Akoblats. Aquests joves empordanesos han format un nou grup que fusiona els instruments de la cobla com la tenora, el tible o la trompeta amb el baix, el saxo o la bateria i amb ritmes com el rock, la rumba o el reggae sota el nom d'”Akoblats”. Fusionen les cançons populars catalanes amb un aire més modern, ja siguin les típiques cançons de gralles, com sardanes de cobla adaptant una lletra, o fins i tot algun que altre tema propi i estan preparant el llançament del seu primer single Festa Major.
L’espectacle que tancarà el Festival dissabte 5 d’agost a les 22.00 hores, també a la Plaça Josep Sarquella, és JazzWoman Amb So de Cobla, una coproducció de l’Amb So de Cobla i la Fira Mediterrània de Manresa. Estarà acompanyada dels següents músics: Jordi Casas, tible, Gerard Montsech, tenora, Alba Careta, trompeta i Alba Pujals, trombó.
L’artista valenciana és tot un referent en l’anomenada música urbana. Ha col·laborat amb diversos artistes, ZOO en Cançons d’ofrena entre altres, i ha publicat dos discs, el darrer, Atlantis, al 2022. S’ha ubicat en l’escena musical urbana ballant lliure entre diferents disciplines, del saxo al rap, del hip hop al trap, de l’afrotrap a la salsa i del merengue a la bachata. I ara, amb el so de cobla!
Recentment ha guanyat el premi Enderrock a millor disc de Música Urbana.
Del saxo al rap. Del hip hop al trap. De l’afrotrap a la salsa, del merengue a la bachata i del valencià al castellà i viceversa. JazzWoman s’ha ubicat en l’escena musical urbana ballant lliure entre diferents estils i llengües.
Escoltarem una barreja de sonoritats que promet ser explosiva i que busca incorporar nous públics.

Entrades
Tret de 23è Concert de la Costa Brava (Memorial Ricard Viladesau) amb la Principal de La Bisbal i Montgrins que les entrades són de pagament a 15€ i 5€ als socis de l’Agrupació Sardanista Costa Brava (entrades www.lagorga.cat), la resta de concerts és amb entrada gratuïta.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Marc Alós: “Volem traspassar fronteres i portar els caganers a llocs on encara no els coneguin”

Aquesta passada setmana Caganer.com va inaugurar la seva primera botiga al centre de Bilbao. Però l’empresa no s’atura aquí perquè ja té la vista posada en l’obertura de més botigues. Per parlar-nos d’aquesta nova obertura i de l’estat de l’empresa ens ha visitat al Supermatí un dels propietaris de Caganer.com, Marc Alós.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -