9.8 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

La fiscalia demana frenar l’extracció de corall

Considera que la gran majoria d'aquestes poblacions tenen un estat de conservació "deficient"

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El fiscal delegat de medi ambient de Barcelona, Antoni Pelegrín, demana a la fiscalia estatal que insti al govern espanyol a revertir les dotze llicències per extreure corall vermell en aigües exteriors, segons El Punt Avui. De fet, la fiscalia demana prohibir l’extracció de corall durant vint anys renovables. D’aquesta manera, el fiscal segueix el relat dele experts i del govern català, que s’havien oposat categòricament a aquesta mesura. Consideren que la gran majoria d’aquestes poblacions tenen un estat de conservació “deficient” i la seva talla és inferior a la reglamentària. El fiscal exposa que només un 4% de les poblacions de corall al litoral català tenen bon estat de conservació.

Corall vermell

El ministeri d’Agricultura ha donat llicències per pescar entre el Cap de Begur i Arenys de Mar. Entre els indrets on es podrà extreure corall vermell durant els dos propers dos anys hi ha les Illes Formigues. Aquesta venta de llicències però xoca amb la prohibició de la Generalitat de la pesca entre França i el Cap de Begur. La mesura del Govern català es va anunciar l’any passat i s’ha començat a aplicar a partir d’aquest any fins al 2027. Aquesta prohibició estava regulada només en aigües interiors, de la competència de la Generalitat, però l’Estat Espanyol va acceptar imposar la moratòria a les aigües exteriors paral·leles entre els dos punts geogràfics. Des del govern català, la consellera d’Agricultura Teresa Jordà assegura que la decisió d’aplicar una moratòria estava basada en estudis científics i celebra que la fiscalia els “doni la raó”.

La posició del fiscal de medi ambient, segons el govern català, demostra la “incongruència” de l’Estat per atorgar les llicències per extreure corall vermell.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -