24.4 C
Pals
Diumenge, 23 juny 2024
- Publicitat -

Mesures extraordinàries per evitar la desaparició del corall

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Generalitat vol evitar que es perdin les últimes colònies de corall vermell, una espècie que es distribueix sobretot a la Costa Brava. Per això, anuncia una moratòria en l’extracció de corall vermell de 10 anys renovables a partir de l’any vinent. A més, limitarà a la meitat les llicències per a la campanya d’enguany.

Ho ha anunciat després que un estudi científic hagi conclòs que el 90% de les poblacions de corall en aigües catalanes tenen un estat de conservació crític. Així mateix, els científics han determinat que el corall només es pot recuperar sense que hi hagi activitats extractives.

El corall vermell necessita més de 30 anys per assolir un bon nivell de conservació. Les seves colònies donen refugi a moltes espècies de peixos i invertebrats i, per aquest motiu, conformen un lloc d’interès per la pesca. El 2015 el corall vermell va ser elevat a la categoria “en perill d’extinció” a la llista vermella elaborada per la Unió Internacional per la Conservació de la Natura.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les estafes per internet es dupliquen a les comarques gironines els últims cinc anys arribant a produir-se’n 23 al dia

Les estafes a través d’internet a la Regió Policial de Girona s’han duplicat els darrers cinc anys. En concret i segons el registre dels Mossos d’Esquadra, s’ha passat de 4.248 delictes d’aquest tipus el 2018 a un total de 8.479 l’any passat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -