24 C
Pals
Dijous, 18 juliol 2024
- Publicitat -

L’Estat amenaça el corall vermell de la Costa Brava

El Ministeri d'Agricultura prohibeix la pesca entre França i el Cap de Begur, a petició de la Generalitat però dona llicències per pescar entre el Cap de Begur i Arenys de Mar

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
L'Estat amenaça el corall vermell de la Costa Brava
Loading
/

El Ministeri d’Agricultura ha concedit dotze llicències per pescar corall vermell en aigües exteriors entre Arenys de Mar i Begur. Aquesta venta de llicències però xoca amb la prohibició de la Generalitat de la pesca entre França i el Cap de Begur.

La mesura del Govern català es va anunciar l’any passat i s’ha començat a aplicar a partir d’aquest any fins al 2027. Aquesta prohibició estava regulada només en aigües interiors, de la competència de la Generalitat, però l’Estat Espanyol va acceptar imposar la moratòria a les aigües exteriors paral·leles entre els dos punts geogràfics.

Corall vermell

Ara però, l’Estat Espanyol ha concedit llicències de pesca a les aigües exteriors al sud del tram on la moratòria s’aplica. Entre els indrets on es podrà extreure corall vermell durant els dos propers dos anys hi ha les Illes Formigues.

El president de l’Associació d’Amics de les Illes Formigues, Jordi Sistach, ha denunciat a Ràdio Capital que l’espai anirà a pitjor i que deixarà de ser com és ara mateix. També ha destacat que no és una mesura prudent, defensant l’arxipèlag com a pare i com a veí.

Sergi Tudela, director general de pesca, ha explicat a Ràdio Palamós que és una àrea on hi ha poca quantitat de recurs i que la supervisió de la pesca del corall vermell es farà més complicada.

La moratòria que va aplicar la Generalitat de Catalunya a partir del novembre del 2017 responia als resultats d’un estudi encarregat a un grup de catorze científics adscrits a centres de recerca de Catalunya, França i els Estats Units que alertava de l’estat “crític” en el qual es troben el 90% de les poblacions de corall catalanes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Rosa Regàs, lliure i lectora. Descansa en pau

Em comuniquen la trista notícia que ha mort la Rosa Regàs justament quan surto de la Biblioteca Nacional d'Espanya,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -