25.6 C
Pals
Dimecres, 29 juny 2022
- Publicitat -

El fotoperiodisme envaeix Palafrugell

La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs obre les portes de les onze exposicions d'alguns dels fotoperiodistes més prestigiosos

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La desena edició de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs ha obert les portes de les onze exposicions d’alguns dels fotoperiodistes més prestigiosos del món. La Biennal durarà fins al 14 d’octubre i organitza una exposició de Henri Cartier-Bresson amb una selecció de les seves fotografies més representatives , la mostra inèdita sobre el llibre Costa Brava Show de Xavier Miserachs -en el 20è aniversari de la seva mort-, una retrospectiva dels 20 anys de carrera del fotoperiodista Samuel Aranda i 40 retrats d’homes i dones andalusos del fotògraf Atín Aya.

A més, a fotògrafa Sandra Balsells documenta la Setmana Santa a Sicília, Maria Contreras Coll il·lustra la vida de les dones nepaleses que viuen aïllades durant el període menstrual, Lorenzo Meloni, el fotògraf més jove de l’agència Magnum Photos, la pèrdua dels principals bastions d’Estat Islàmic i Joan Alvado documenta el fenomen de la pagesia a Catalunya.

En el mateix dia de la inauguració, Samuel Aranda imparteix un taller sobre com construir un projecte de fotografia documental. A partir del setembre, hi haurà noves activitats paral·leles com una conferència de Xavier Antich sobre Henri Cartier-Bresson o l’obra de teatre El color de la llum de Ferran Joanmiquel que planteja diverses qüestions sobre la fotografia i el fotoperiodisme.

Les exposicions de la desena Biennal s’ubiquen en sis espais de la ciutat de Palafrugell: el Museu del Suro, la Fundació Josep Pla, el Teatre Municipal, la Bòbila Vella, La Galeria i el Museu Can Mario.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -