17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

Tanquen la Llar d’Infats Kumbaià de Palamós deixant sense servei unes 15 famílies

No va ser fins el dia 11 de juliol que es va comunicar de manera oficial a les famílies i per correu electrònic el tancament del centre

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Llar d’Infants Kumbaià de Sant Joan de Palamós tancarà definitivament les seves portes el pròxim 25 d’agost. Aquesta llar d’infants, gestionada per l’associació El Gebre, deixarà a una quinzena de famílies sense servei a partir del mes de setembre. L’Associació de Famílies d’Alumnes del centre denuncia que el tancament es va fer “sense previ avís”, i se’ls va notificar “davant la pressió dels pares i mares que feia dies que sentien rumors sobre el possible tancament de la llar d’infants”. No va ser fins al dia 11 de juliol que es va comunicar de manera oficial a les famílies i per correu electrònic el tancament del centre.

La membre de l’AFA, Irune Díaz, explica que no va ser fins aquest dilluns que les famílies van aconseguir concertar una reunió amb dos membres de l’entitat i la directora de la llar. Irune Díaz afirma que se’ls van exposar els comptes de l’entitat i els van assegurar que des de feia temps la llar no era econòmicament viable.

En un comunicat, i tal com explica Irune Díaz, “la sorpresa i indignació de les famílies és que si aquesta informació ja se sabia amb tanta antelació, perquè van esperar al mes de juliol per explicar-ho”. La solució que se’ls va donar des del centre ha estat inscriure els infants en llars de la rodalia, tot i que el termini de preinscripció fa mesos que ha finalitzat. Irune Díaz afegeix que les llars del municipi de Palamós i de punts propers tenen llista d’espera, i això, comporta que el proper 6 de setembre aquests infants no podran reprendre el curs escolar.

Irune Díaz explica que des de l’AFA es van mobilitzar des del moment en què van saber que es tancava el centre. Per això, han dut a terme diverses reunions amb l’àrea d’ensenyament de l’Ajuntament de Palamós i amb l’alcalde del municipi per trobar una solució al problema.

Després de contactar amb l’associació El Gebre, fonts de l’entitat apunten a Ràdio Capital que “la situació de l’escola és molt deficitària econòmicament i en infraestructura, i les solucions que hem intentat no han funcionat. Ens sap greu, però el dèficit és molt alt, la situació i perspectiva apunten a negatiu. Per això hem buscat totes les opcions possibles de manera infructuosa i estem en permanent contacte amb l’Ajuntament, famílies i Generalitat per el més aviat possible poder concretar l’escenari de futur”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×03 – 27 setembre 2023

TRACKLIST – ESPECIAL HEARTSTOPPER GABRIELLE APLIN – NEVER BE THE SAME FITZ AND THE TANTRUMS – OUT OF MY LEAGUE TEGAN AND...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -