30 C
Pals
Dilluns, 14 juny 2021
- Publicitat -

El jovent, un col·lectiu més enllà del “botelló”

El més llegit

Andreu Paneque
Politòleg
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

En les ultimes setmanes, desenes d’articles i minuts de actualitat informativa, han inundat les portades de la majoria dels mitjans de comunicació sobre la irresponsabilitat dels joves en el temps de la pandèmia. De fet, i des del meu punt de vista, de forma simplista i injusta, durant setmanes, els joves semblàvem l’escull i justificació de l’augment de casos generalitzat no només a la nostra demarcació, sinó a tot Catalunya.
De fet, i com ja ens estem acostumant en aquesta societat de la immediatesa, vam caure en l’error de pensar que davant d’un escenari tant complex com és la COVID-19, una diagnosi simplista resoldria la problemàtica dels contagis a l’alça. Doncs no, com hem vist i de fet estem veient, els joves no pot ser de cap de les maneres raó necessària i suficient per a l’augment de contagis de la pandèmia, sinó que aquest té una dimensió molt més complexa i global.
El problema però des del meu punt de vista davant la criminalització dels joves, no només és la creació d’un estigma en la societat davant aquest col·lectiu, sinó que a més, ha ocultat problemàtiques preocupants d’un col·lectiu vulnerable com és el jovent. Anant des de la vulnerabilitat econòmica i l’augment d’atur, tal i com identifica un informa de l’ajuntament de Barcelona, fins altres problemàtiques menys senzilles d’identificar com l’afectació indirecte de les restriccions en aquest col·lectiu.
De fet, a hores d’ara, s’està identificant i posant en alerta des de sectors de l’educació, com les restriccions derivades de la COVID, provoquen un aïllament social dels joves que afecta de forma preocupant a la seva salut mental.  En un moment de construcció de la personalitat, aquest aïllament social, pot provocar no només deficiències en termes curriculars, sinó que també, pot desestabilitzar emocionalment a un col·lectiu com el dels joves.
Per tant, més enllà de determinar possibles males praxis en la societat, si us plau, intentem cuidar-nos, intentem ser pro-actius i ajudar als col·lectius vulnerables.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Wolf Alice actuaran a Barcelona el 6 de març del 2022

Wolf Alice anuncia una gira europea que passarà per la Sala Apolo de Barcelona el 6 de març del 2022, en el seu retorn als escenaris des del 2018. La gira començarà el gener al Regne Unit, on aquesta mateixa setmana han aconseguit la primera posició dels discs més venuts amb “Blue Weekend”, el disc…
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -