24.1 C
Pals
Divendres, 4 desembre 2020

El jovent, un col·lectiu més enllà del “botelló”

El més llegit

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Alerten de trucades comercials que es fan passar pel CAP de Palafrugell

Des del CAP de Palafrugell asseguren que no hi tenen res a veure
Andreu Paneque
Andreu Paneque
Politòleg
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

En les ultimes setmanes, desenes d’articles i minuts de actualitat informativa, han inundat les portades de la majoria dels mitjans de comunicació sobre la irresponsabilitat dels joves en el temps de la pandèmia. De fet, i des del meu punt de vista, de forma simplista i injusta, durant setmanes, els joves semblàvem l’escull i justificació de l’augment de casos generalitzat no només a la nostra demarcació, sinó a tot Catalunya.
De fet, i com ja ens estem acostumant en aquesta societat de la immediatesa, vam caure en l’error de pensar que davant d’un escenari tant complex com és la COVID-19, una diagnosi simplista resoldria la problemàtica dels contagis a l’alça. Doncs no, com hem vist i de fet estem veient, els joves no pot ser de cap de les maneres raó necessària i suficient per a l’augment de contagis de la pandèmia, sinó que aquest té una dimensió molt més complexa i global.
El problema però des del meu punt de vista davant la criminalització dels joves, no només és la creació d’un estigma en la societat davant aquest col·lectiu, sinó que a més, ha ocultat problemàtiques preocupants d’un col·lectiu vulnerable com és el jovent. Anant des de la vulnerabilitat econòmica i l’augment d’atur, tal i com identifica un informa de l’ajuntament de Barcelona, fins altres problemàtiques menys senzilles d’identificar com l’afectació indirecte de les restriccions en aquest col·lectiu.
De fet, a hores d’ara, s’està identificant i posant en alerta des de sectors de l’educació, com les restriccions derivades de la COVID, provoquen un aïllament social dels joves que afecta de forma preocupant a la seva salut mental.  En un moment de construcció de la personalitat, aquest aïllament social, pot provocar no només deficiències en termes curriculars, sinó que també, pot desestabilitzar emocionalment a un col·lectiu com el dels joves.
Per tant, més enllà de determinar possibles males praxis en la societat, si us plau, intentem cuidar-nos, intentem ser pro-actius i ajudar als col·lectius vulnerables.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Supermatí – 04 desembre 2020

Recupera l'informatiu d'aquest divendres
- Publicitat -

En defensa de la cultura no segura

Des que va esclatar la pandèmia, el món de la cultura s'ha esforçat molt per poder mantenir l'activitat garantint totes les mesures de seguretat....

Divendres amb garbí al matí, més núvols a la tarda i cap de setmana hivernal

Matí de divendres amb vent de Garbí que anirà encalmant-se al llarg del dia. Tarda amb més núvols i alguns ruixats. Cap de setmana molt fred amb gelades a punts de l'interior.

Tothom Ho Comenta 1×09 – 3 desembre 2020

Aquesta setmana al programa hem parlat amb en Joan Garrido i la Leticia Sabater.

Jason Derulo el rei de TikTok el 2020

Jason Derulo s’ha convertit en l’artista més popular del 2020 a la xarxa social TikTok en situar ‘Savage love‘, com la cançó que ha aparegut a més vídeos, així com dels famosos que més han triomfat. En l’apartat musical la versió que va fer del ‘Siren Beat’ de Jawsh 685, l’han situat al primer lloc…

Altres notícies