11.6 C
Pals
Dimecres, 3 març 2021

El jovent, un col·lectiu més enllà del “botelló”

El més llegit

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Set denúncies per tinença i consum de drogues a la via pública en un mes a Palafrugell gràcies a la unitat canina

Intensifiquen el patrullatge diari a les zones on tenen detectat que hi pot haver tràfic d'estupefaents
Andreu Paneque
Andreu Paneque
Politòleg
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

En les ultimes setmanes, desenes d’articles i minuts de actualitat informativa, han inundat les portades de la majoria dels mitjans de comunicació sobre la irresponsabilitat dels joves en el temps de la pandèmia. De fet, i des del meu punt de vista, de forma simplista i injusta, durant setmanes, els joves semblàvem l’escull i justificació de l’augment de casos generalitzat no només a la nostra demarcació, sinó a tot Catalunya.
De fet, i com ja ens estem acostumant en aquesta societat de la immediatesa, vam caure en l’error de pensar que davant d’un escenari tant complex com és la COVID-19, una diagnosi simplista resoldria la problemàtica dels contagis a l’alça. Doncs no, com hem vist i de fet estem veient, els joves no pot ser de cap de les maneres raó necessària i suficient per a l’augment de contagis de la pandèmia, sinó que aquest té una dimensió molt més complexa i global.
El problema però des del meu punt de vista davant la criminalització dels joves, no només és la creació d’un estigma en la societat davant aquest col·lectiu, sinó que a més, ha ocultat problemàtiques preocupants d’un col·lectiu vulnerable com és el jovent. Anant des de la vulnerabilitat econòmica i l’augment d’atur, tal i com identifica un informa de l’ajuntament de Barcelona, fins altres problemàtiques menys senzilles d’identificar com l’afectació indirecte de les restriccions en aquest col·lectiu.
De fet, a hores d’ara, s’està identificant i posant en alerta des de sectors de l’educació, com les restriccions derivades de la COVID, provoquen un aïllament social dels joves que afecta de forma preocupant a la seva salut mental.  En un moment de construcció de la personalitat, aquest aïllament social, pot provocar no només deficiències en termes curriculars, sinó que també, pot desestabilitzar emocionalment a un col·lectiu com el dels joves.
Per tant, més enllà de determinar possibles males praxis en la societat, si us plau, intentem cuidar-nos, intentem ser pro-actius i ajudar als col·lectius vulnerables.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Palamós ja prepara les parades de llibres i roses de Sant Jordi

Enguany, la Diada de Sant Jordi a Palamós tindrà lloc al carrer de Cervantes i a la plaça dels...

Altres notícies