25.6 C
Pals
Dimecres, 29 juny 2022
- Publicitat -

El llibre és un bon amic per gaudir-ne tot l’any

Quan s’apropa Sant Jordi arriben milers de recomanacions de llibres nous, de títols d’escriptors reconeguts o de novells … i és d’agraïr perque així parlem de llibres, de literatura  o sigui de l’essència de la cultura. Però, avui i aquí  no us faré cap recomanació.
Només volia comentar-vos que aquests dies  sempre em ve al cap la novella de Fahrenheit 451  Que vaig llegir fa molt de temps. És aquella novella de ficció i futurista que retrata una societat en què la lectura està prohibida perquè incita a pensar i això podria qüestionar el poder establert.  Una visió apocalíptica dels llibres descrita per un dels millors autors de ciència-ficció de la història, en Ray Bradbury. Autor que deia: “Només hi ha dues coses amb què un es pot ficar al llit: una persona i un llibre”

Els llibres ens permeten allò que en la societat actual degut a la celeritat dels fets i al poc temps de reflexió que ens guardem, de vegades costa. Ens permeten un nou saber,.ens permeten sommiar i anar a llocs meravellosos quan tens l’impediment físic o psicològic per moure’t, ens permeten descobrir impactes sensorials perque en els llibres estan els paisatges, les emocions, les alegries recordades i també les penes o els oblits nostres i dels altres. Perque els llibres no són propietat de ningú sinó patrimoni de tots i totes.

Si l’Empordà,ara, està exultant perque ha donat pas als impressionants camps completament grocs per la floració de la colza, que omplen el nostre paisatge,aquesta setmana, les villes i les poblacions s’ompliran de gent al carrer. Tornarem a gaudir d’una Diada de Sant Jordi sense restriccions ni mascaretes, en cap de setmana. Podrem passejar per les places i entrar a les  llibreries dels nostres pobles amb el goig de la mirada oberta i sabent que el llibre és un bon amic per gaudir-ne tot l’any.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios