16.9 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019

El masclisme, a qui cony interessa?

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

Tinc dona i dues filles, el masclisme no m’interessa. Tot i ser home, quin interès puc tenir en reduir les possibilitats laborals de la meva dona, en dedicar els meus esforços a educar les meves filles per després comprovar com qualsevol mascle les domina. Ni educo les meves filles per ser dominades, ni em deixa indiferent que la carrera professional de la meva dona pugui ser deslluïda per no afaitar-se.

No puc comprendre com vivim amb normalitat que a les oficines de qualsevol banc dominen les dones, però en els seus consells de direcció només hi han homes. Encara resulta més escandalós comprovar com dels 5.367 jutges que hi ha a Espanya, el 52,4% són dones però d’entre els 79 membres del Tribunal Suprem només hi han 11 dones que representen el 14%. Normalitzar el masclisme que desprenen les cançons del reggaeton o perreo tampoc té perdó.

Ni en la cultura social ni en els negocis, qui pot tenir interès en perpetuar diferències per raó del sexe? Qui pot estar tan aïllat de les dones que no senti com un perjudici propi tota aquesta discriminació? Des de l’època dels nostres avis fins l’actualitat és notori que ha existit un avenç però l’optimisme s’esfuma en comprovar en qui ostenta el poder, la majoria d’ells homes. S’esfuma igualment en comprovar com en les escoles bressol, d’infantil i primària hi ha una majoria aclaparadora de senyoretes, essent encara impronunciable ‘senyoret’ per un mestre.

No pretenc afirmar que els homes i les dones són iguals, existeixen diferències entre nosaltres com sempre han existit, però que aquestes alçades no existeixi igualtat d’oportunitats i de drets és de jutjat de guàrdia. Però en fi, aquest 2018 qui tingui l’experiència de passar per un jutjat de guàrdia té un 64% de possibilitats que el jutgi una dona, un fet impensable quan es va gestar la cultura masclista que ens domina. Confio en què això serveixi per donar als prejudicis una bona condemna.

Article anteriorBravo Torroella!
Article següentSupermatí – 27-02-2018

3 COMENTARIS

Comments are closed.

Últimes notícies

Cap de setmana inestable. Dissabte hi ha perill de fortes tempestes

Divendres el temps comença a canviar amb cel variable i més nuvolositat al final del dia. Dissabte serà una jornada plujosa, on les tempestes poden ser intenses, i diumenge el pas d'un front portarà una devallada del termòmetre amb temps insegur.
audio

Ningú no és perfecte – 19 setembre 2019

Aquesta setmana al programa de cinema i sèries d'ha parlat de Stranger Things! Si t'ho has perdut ho pots escoltar al nostre web!

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

L’Ajuntament de Verges denuncia un abocament descontrolat d’amiant a Mas Peixet

L'Ajuntament de Verges ha denunciat, a través de Facebook, l'abocament descontrolat d'amiant al costat d'una pista de terra de la zona del Mas Peixet

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Més notícies