10.1 C
Pals
Dissabte, 11 juliol 2020

El masclisme, a qui cony interessa?

Tinc dona i dues filles, el masclisme no m’interessa. Tot i ser home, quin interès puc tenir en reduir les possibilitats laborals de la meva dona, en dedicar els meus esforços a educar les meves filles per després comprovar com qualsevol mascle les domina. Ni educo les meves filles per ser dominades, ni em deixa indiferent que la carrera professional de la meva dona pugui ser deslluïda per no afaitar-se.

No puc comprendre com vivim amb normalitat que a les oficines de qualsevol banc dominen les dones, però en els seus consells de direcció només hi han homes. Encara resulta més escandalós comprovar com dels 5.367 jutges que hi ha a Espanya, el 52,4% són dones però d’entre els 79 membres del Tribunal Suprem només hi han 11 dones que representen el 14%. Normalitzar el masclisme que desprenen les cançons del reggaeton o perreo tampoc té perdó.

Ni en la cultura social ni en els negocis, qui pot tenir interès en perpetuar diferències per raó del sexe? Qui pot estar tan aïllat de les dones que no senti com un perjudici propi tota aquesta discriminació? Des de l’època dels nostres avis fins l’actualitat és notori que ha existit un avenç però l’optimisme s’esfuma en comprovar en qui ostenta el poder, la majoria d’ells homes. S’esfuma igualment en comprovar com en les escoles bressol, d’infantil i primària hi ha una majoria aclaparadora de senyoretes, essent encara impronunciable ‘senyoret’ per un mestre.

No pretenc afirmar que els homes i les dones són iguals, existeixen diferències entre nosaltres com sempre han existit, però que aquestes alçades no existeixi igualtat d’oportunitats i de drets és de jutjat de guàrdia. Però en fi, aquest 2018 qui tingui l’experiència de passar per un jutjat de guàrdia té un 64% de possibilitats que el jutgi una dona, un fet impensable quan es va gestar la cultura masclista que ens domina. Confio en què això serveixi per donar als prejudicis una bona condemna.

3 COMENTARIS

Comments are closed.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios