12.6 C
Pals
Dilluns, 5 desembre 2022
- Publicitat -

El Museu de la Pesca celebra 20 anys de la seva exposició permanent

La companyia Neus Mar col·labora amb l'entitat per presentar l'espectacle d'arrel marinera, 'Dones de Sal'

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Museu de la Pesca de Palamós commemora el vintè aniversari de l’obertura de la seva exposició permanent. L’acte es farà el proper dimecres 14 de setembre, on es donarà el tret de sortida per iniciar els diversos actes de celebració d’aquest aniversari. Aquesta celebració es farà de manera conjunta amb el Cau de la Costa Brava, que a causa de la pandèmia no va poder celebrar el seu centenari l’any 2020. Per això, la celebració s’ha unit sota les xifres de 100+2.

Un Museu basat en la Mediterrània

El Museu de la Pesca va obrir les portes a la seva exposició permanent, a l’edifici del Tinglado del port pesquer de Palamós, l’any 2002. Aquesta va ser la culminació d’un llarg procés d’un projecte museològic destinat a fomentar i revaloritzar el patrimoni marítim i pesquer de la Costa Brava i del litoral català. Aquesta exposició, explica Glòria Ñaco, tècnica d’educació i acció cultural al Museu de la Pesca, no ha variat en excés durant aquests anys, però les activitats si que ho han fet.

I és que les activitats canvien perquè la societat canvia, explica la Glòria Ñaco. Es van començar a fer xerrades i conferències. Però les activitats que es fan últimament al Museu de Pesca són més participatives i que ajudin a reflexionar sobre l’estat de la Mediterrània, la sostenibilitat, el futur de la pesca, entre molts altres. Sobretot, volen donar resposta al que els demana la gent.

La companyia Neus Mar i el Museu de la Pesca

Es duran a terme diverses activitats per commemorar aquest aniversari, però la Glòria en destaca una: L’espectacle de música i dansa d’arrel marinera ‘Dones de Sal’, de la companyia Neus Mar. Aquesta obra vol donar visbilitat a les dones vinculades al món de la mar.

L’espectacle s’inaugurarà el 17 de setembre a les vuit de vespre al Teatre La Gorga de Palamós. Després viatjarà arreu de Catalunya amb actuacions destacades al Palau de la Música o al Tinglado de Tarragona. A part d’aquesta exposició permanent, el Museu de la Pesca ha creat altres equipaments com l’Espai del Peix, la Càtedra d’Estudis Marítims, les Barques del Peix o Documare.

Mirant cap al futur

La Glòria explica que estan duent a terme altres projectes com la millora de les barques del peix, facilitar l’accesibilitat a aquestes embarcacions per persones amb problemes visuals, físics o amb dificultats auditives. A més, estan millorant aquests equipaments per difondre d’una manera més interessant i accesible tota la informació relacionada amb les barques de pesca.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -