10.1 C
Pals
Divendres, 17 gener 2025
- Publicitat -

El Parc Natural dels Aiguamolls impulsa la reintroducció del capell d’aigua, una planta en perill crític d’extinció

El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, amb el suport del CREAF i el Viver Tres Turons, ha iniciat la reintroducció del capell d’aigua, una espècie semi aquàtica en perill crític d’extinció a Catalunya. L’objectiu és augmentar les poblacions d’aquesta planta i reforçar la conservació d’altres espècies vegetals amenaçades al territori

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, amb el suport del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals i el Viver Tres Turons, ha començat la reintroducció del capell d’aigua. Aquesta planta semi aquàtica, en perill crític d’extinció, torna al parc en una iniciativa pionera. És la primera vegada que es fa una translocació d’aquesta espècie a la zona, on no hi havia poblacions naturals.

Les plantes s’han traslladat des del Viver Tres Turons, que treballa en la reproducció d’espècies amenaçades. La plantació s’ha fet en diferents punts dels Aiguamolls per testar condicions ambientals diverses. El parc, situat entre l’Albera i el Baix Ter, ofereix un hàbitat adequat per al creixement d’aquesta espècie, que viu en estanys, rius i zones humides d’aigua dolça.

L’objectiu del projecte és incrementar les poblacions d’aquesta planta a Catalunya, on en algunes zones només queden menys de tres exemplars naturals. Aquesta acció forma part d’un programa més ampli que busca conservar altres espècies vegetals amenaçades, com el jonc florit, l’Euphorbia palustris i el Plantago cornutii, amb plantacions previstes per a l’any vinent.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

L’exposició de Marga Ximenez explora la violència amb el seu art visual a Can Mario

L'exposició, que es podrà veure des d'aquest 18 de gener i fins el 18 de maig de 2025, busca conscienciar sobre les múltiples formes de violència que travessa la societat, des de la violència de gènere fins a la dels conflictes armats o les desigualtats socials a través de l'art amb materials reciclats.

Altres notícies