17.5 C
Pals
Dijous, 28 setembre 2023
- Publicitat -

El ple de Begur aprova per unanimitat una ordenança per regular l’edificació al municipi

L’objectiu de la nova ordenança és normalitzar el desenvolupament del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i el planejament territorial de les comarques gironines

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El ple de Begur ha aprovat inicialment per unanimitat l’ordenança municipal de regulació de l’edificació (OMRE) en el ple celebrat ahir a la nit. La voluntat d’aquesta nova ordenança és la de normalitzar, amb una major precisió interpretativa, el desenvolupament del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i el planejament territorial de les comarques gironines i posar-lo a l’abast dels usuaris habituals i el públic en general.

L’alcalde, Joan Loureiro, té previst reunir-se amb els professionals del sector, el proper 5 de febrer, a les 17 hores a la sala de plens per tal de proporcionar-los informació sobre l’aprovació d’aquesta ordenança.

Però, què preveu exactament aquesta ordenança?
S’estructura en quatre grans capítols que contemplen:

  1. Disposicions generals de l’edificació: es detallen les condicions de volum (còmput de l’edificabilitat i l’ocupació, definició de plantes i alçades, definicions de sostres sortints, veles, tendals, pèrgoles i elements tècnics) com també les condicions estètiques i de protecció del paisatge (tractament de façanes i cobertes, tractament de color i de jardineria i arbrat).
  2. Edificació en sòl urbà: s’especifiquen les condicions d’edificació a l’alienació de vial (nuclis històrics) i les condicions d’edificació aïllada (tanques, adaptació topogràfica, paviments, sostre computable…).
  3. Edificació en sòl urbanitzable amb criteris d’integració paisatgística: comprèn ordenances i condicions d’edificació i tanques.
  4. Execució d’obres i instal·lacions: que tracta els elements auxiliars de les obres i l’ocupació de via pública (grues, tanques, bastides…), de les actuacions a l’espai públic (criteris d’intervenció urbanització als nuclis històrics…) i desplegament de la xarxa de fibra òptica.

Altres mesures aprovades en el ple

Durant el ple també es va acordar rebaixar l’impost de béns immobles de naturalesa urbana de 0,54 a 0,525 per fer front a l’increment del valor cadastral que ha acordat l’Estat espanyol, que és del 3% i evitar així un increment del tribut municipal. Així, els contribuents begurencs no tindran cap increment de cara a aquest any i pagaran el mateix que l’any passat. “El nostre objectiu prioritari era la congelació d’impostos i taxes”, va assenyalar l’alcalde. La proposta també es va aprovar per unanimitat del consistori.

Altrament, és va aprovar una nova modificació de crèdits en el pressupost vigent amb l’abstenció de l’oposició, CiU i Bloc Municipal. Per una banda, es crearan noves partides d’inversions reals, amb un total de 971.000 euros, provinents del líquid positiu de tresoreria.

La principal inversió es farà a la llera de la riera Mas Comangau, amb 400.000 euros, però també hi entren les franges de proteccions en urbanitzacions amb 300.000€, la primera fase de millores de l’enllumenat públic amb 200.000€, l’equipament informàtic amb 25.000€, la senyalització vertical amb 20.000€, la climatització del local polivalent d’Esclanyà amb 20.000€ i refer l’aire condicionat de l’Arxiu Municipal amb 6.000€. Finalment,  s’incrementarà un 2,25% la retribució del personal de la corporació tal i com marca el decret estatal. Aquest augment és de 66.000 euros i prové del fons de contingència del pressupost.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Temps assolellat i ambient diürn calorós

Sense novetats a la previsió un dia més continua l'estabilitat meteorològica amb predomini del temps assolellat, matí fresc i ambient càlid o calorós durant el dia.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -