10.1 C
Pals
Dilluns, 25 maig 2020

El ple de Begur aprova per unanimitat una ordenança per regular l’edificació al municipi

L’objectiu de la nova ordenança és normalitzar el desenvolupament del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i el planejament territorial de les comarques gironines

El més llegit

Un banc de dofins neda tranquil·lament per Sant Feliu de Guíxols

Quatre dofins neden tranquil·lament davant de Sant Feliu de Guíxols en un dia de mar tranquil i amb només l'embarcació des d'on s'enregistra el vídeo

[VÍDEO] S’observen Caps d’olla negre d’aleta llarga a la costa de Llafranc

El grup de mamífers està descansant al costat d'un veler que navegava per les aigües de la costa de Llafranc i s'ha trobat amb aquest espectacle marítim

SOS Costa Brava es concentra a Palamós, Palafrugell i Begur en protesta per les obres al litoral durant el confinament

Denuncien que els consistoris han continuat aprovant projectes d'urbanització i publicant aquests acords en ple confinament

Cs Palamós demana retirar la simbologia independentista per donar la benvinguda al turista espanyol

El partit polític demana a l'ajuntament que retiri la simbologia independentista del municipi perquè el turista espanyol serà molt important aquest estiu i volen que se sentin còmodes a Palamós

El ple de Begur ha aprovat inicialment per unanimitat l’ordenança municipal de regulació de l’edificació (OMRE) en el ple celebrat ahir a la nit. La voluntat d’aquesta nova ordenança és la de normalitzar, amb una major precisió interpretativa, el desenvolupament del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i el planejament territorial de les comarques gironines i posar-lo a l’abast dels usuaris habituals i el públic en general.

L’alcalde, Joan Loureiro, té previst reunir-se amb els professionals del sector, el proper 5 de febrer, a les 17 hores a la sala de plens per tal de proporcionar-los informació sobre l’aprovació d’aquesta ordenança.

Però, què preveu exactament aquesta ordenança?
S’estructura en quatre grans capítols que contemplen:

  1. Disposicions generals de l’edificació: es detallen les condicions de volum (còmput de l’edificabilitat i l’ocupació, definició de plantes i alçades, definicions de sostres sortints, veles, tendals, pèrgoles i elements tècnics) com també les condicions estètiques i de protecció del paisatge (tractament de façanes i cobertes, tractament de color i de jardineria i arbrat).
  2. Edificació en sòl urbà: s’especifiquen les condicions d’edificació a l’alienació de vial (nuclis històrics) i les condicions d’edificació aïllada (tanques, adaptació topogràfica, paviments, sostre computable…).
  3. Edificació en sòl urbanitzable amb criteris d’integració paisatgística: comprèn ordenances i condicions d’edificació i tanques.
  4. Execució d’obres i instal·lacions: que tracta els elements auxiliars de les obres i l’ocupació de via pública (grues, tanques, bastides…), de les actuacions a l’espai públic (criteris d’intervenció urbanització als nuclis històrics…) i desplegament de la xarxa de fibra òptica.

Altres mesures aprovades en el ple

Durant el ple també es va acordar rebaixar l’impost de béns immobles de naturalesa urbana de 0,54 a 0,525 per fer front a l’increment del valor cadastral que ha acordat l’Estat espanyol, que és del 3% i evitar així un increment del tribut municipal. Així, els contribuents begurencs no tindran cap increment de cara a aquest any i pagaran el mateix que l’any passat. “El nostre objectiu prioritari era la congelació d’impostos i taxes”, va assenyalar l’alcalde. La proposta també es va aprovar per unanimitat del consistori.

Altrament, és va aprovar una nova modificació de crèdits en el pressupost vigent amb l’abstenció de l’oposició, CiU i Bloc Municipal. Per una banda, es crearan noves partides d’inversions reals, amb un total de 971.000 euros, provinents del líquid positiu de tresoreria.

La principal inversió es farà a la llera de la riera Mas Comangau, amb 400.000 euros, però també hi entren les franges de proteccions en urbanitzacions amb 300.000€, la primera fase de millores de l’enllumenat públic amb 200.000€, l’equipament informàtic amb 25.000€, la senyalització vertical amb 20.000€, la climatització del local polivalent d’Esclanyà amb 20.000€ i refer l’aire condicionat de l’Arxiu Municipal amb 6.000€. Finalment,  s’incrementarà un 2,25% la retribució del personal de la corporació tal i com marca el decret estatal. Aquest augment és de 66.000 euros i prové del fons de contingència del pressupost.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Últimes notícies

Txarango s’acomiadaran amb el disc “De vent i ales”

Txarango s’acomiadaran el 19 de juny amb un últim disc anomenat “De vent i ales“. El nom del quart i últim treball de la banda ha estat presentat a través d’un documental autoproduït que recupera algunes de les vivències i llocs on Txarango ha escrit les cançons del disc. Al llarg del documental es poden…

Platja d’Aro estudia donar una bonificació als restaurants situats lluny del passeig

Les terrasses que estan a primera línia de mar que han obert ja comencen a tenir ambient.

Hi haurà petards per la revetlla de Sant Joan: la proposta del Govern català per celebrar-la

Serà una festa menys massiva i que proposen celebrar "en un àmbit familiar", mentre que al sector li plantegen "fer paquets amb menys petards i que siguin menys explosius"

Miki Núñez: “El meu nou disc inclourà vàries cançons en català”

En Miki Núñez ha estat entrevistat aquesta setmana a Primera Fila i ens ha parlat del seu nou disc, de concerts i de com ha portat el confinament.

[VÍDEO] S’observen Caps d’olla negre d’aleta llarga a la costa de Llafranc

El grup de mamífers està descansant al costat d'un veler que navegava per les aigües de la costa de Llafranc i s'ha trobat amb aquest espectacle marítim

Altres notícies