24.1 C
Pals
Dijous, 29 octubre 2020

El ple de Begur aprova per unanimitat una ordenança per regular l’edificació al municipi

L’objectiu de la nova ordenança és normalitzar el desenvolupament del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i el planejament territorial de les comarques gironines

El més llegit

Quina és la renda mitjana del teu municipi al Baix Empordà?

Begur lidera el rànquing dels municipis amb més renda per habitant del Baix Empordà, seguit per Santa Cristina d'Aro i Forallac.

Investiguen una veïna de Palafrugell per un escrit a les xarxes contra un Guàrdia Civil per l’1-O

Segons ha explicat l'advocada de la investigada, Montse Vinyets, el Guàrdia Civil va presentar denúncia l'endemà del referèndum al.legant que havia vist imatges seves i el seu nom a les xarxes, on li proferien insults per l'actuació.

Salut desmenteix que un casament sigui l’únic origen del rebrot de coronavirus a Palafrugell

Segons ha pogut saber Ràdio Capital, també cal situar l'origen dels brots en un partit de futbol, l'escola i l'entorn familiar

Es disparen les hospitalitzacions per coronavirus al Baix Empordà

L'Hospital de Palamós té 40 pacients ingressats per covid, una xifra que, segons les previsions de Salut, es podria multiplicar a finals de la setmana que ve fins arribar als 60.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El ple de Begur ha aprovat inicialment per unanimitat l’ordenança municipal de regulació de l’edificació (OMRE) en el ple celebrat ahir a la nit. La voluntat d’aquesta nova ordenança és la de normalitzar, amb una major precisió interpretativa, el desenvolupament del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) i el planejament territorial de les comarques gironines i posar-lo a l’abast dels usuaris habituals i el públic en general.

L’alcalde, Joan Loureiro, té previst reunir-se amb els professionals del sector, el proper 5 de febrer, a les 17 hores a la sala de plens per tal de proporcionar-los informació sobre l’aprovació d’aquesta ordenança.

Però, què preveu exactament aquesta ordenança?
S’estructura en quatre grans capítols que contemplen:

  1. Disposicions generals de l’edificació: es detallen les condicions de volum (còmput de l’edificabilitat i l’ocupació, definició de plantes i alçades, definicions de sostres sortints, veles, tendals, pèrgoles i elements tècnics) com també les condicions estètiques i de protecció del paisatge (tractament de façanes i cobertes, tractament de color i de jardineria i arbrat).
  2. Edificació en sòl urbà: s’especifiquen les condicions d’edificació a l’alienació de vial (nuclis històrics) i les condicions d’edificació aïllada (tanques, adaptació topogràfica, paviments, sostre computable…).
  3. Edificació en sòl urbanitzable amb criteris d’integració paisatgística: comprèn ordenances i condicions d’edificació i tanques.
  4. Execució d’obres i instal·lacions: que tracta els elements auxiliars de les obres i l’ocupació de via pública (grues, tanques, bastides…), de les actuacions a l’espai públic (criteris d’intervenció urbanització als nuclis històrics…) i desplegament de la xarxa de fibra òptica.

Altres mesures aprovades en el ple

Durant el ple també es va acordar rebaixar l’impost de béns immobles de naturalesa urbana de 0,54 a 0,525 per fer front a l’increment del valor cadastral que ha acordat l’Estat espanyol, que és del 3% i evitar així un increment del tribut municipal. Així, els contribuents begurencs no tindran cap increment de cara a aquest any i pagaran el mateix que l’any passat. “El nostre objectiu prioritari era la congelació d’impostos i taxes”, va assenyalar l’alcalde. La proposta també es va aprovar per unanimitat del consistori.

Altrament, és va aprovar una nova modificació de crèdits en el pressupost vigent amb l’abstenció de l’oposició, CiU i Bloc Municipal. Per una banda, es crearan noves partides d’inversions reals, amb un total de 971.000 euros, provinents del líquid positiu de tresoreria.

La principal inversió es farà a la llera de la riera Mas Comangau, amb 400.000 euros, però també hi entren les franges de proteccions en urbanitzacions amb 300.000€, la primera fase de millores de l’enllumenat públic amb 200.000€, l’equipament informàtic amb 25.000€, la senyalització vertical amb 20.000€, la climatització del local polivalent d’Esclanyà amb 20.000€ i refer l’aire condicionat de l’Arxiu Municipal amb 6.000€. Finalment,  s’incrementarà un 2,25% la retribució del personal de la corporació tal i com marca el decret estatal. Aquest augment és de 66.000 euros i prové del fons de contingència del pressupost.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Es realitzen serveis de neteja i manteniment a la zona de desembocadura del Ter vell.

Entre finals de setmana passada i aquesta setmana l'Ajuntament de Torroella, en coordinació amb l'Entitat Municipal Descentralizada de l'Estartit...
- Publicitat -

Palamós tindrà zona vermella i noves condicions d’aparcament

Dilluns vinent, 2 de novembre, Palamós començarà a aplicar la nova normativa de les zones d'aparcament d'horari limitat existents al municipi. Es tracta d'un...

Es disparen les hospitalitzacions per coronavirus al Baix Empordà

L'Hospital de Palamós té 40 pacients ingressats per covid, una xifra que, segons les previsions de Salut, es podria multiplicar a finals de la setmana que ve fins arribar als 60.

Arctic Monkeys anuncien nou disc en directe des de Londres

Arctic Monkeys han decidit tenir un gest amb l’organització benèfica War Child UK, que té un deute de més de 2 milions d’euros i han decidit editar “Live At The Royal Albert Hall”, un disc gravat en viu i on tots els beneficis de les vendes aniran exclusivament per ajudar a aquesta organització per tots…

Un condemnat a 4 anys i mig per una agressió sexual a Palafrugell no entra a presó si fa un tractament de desintoxicació

Va obligar la víctima a fer-li una fel·lació, li va robar el mòbil i va eliminar les converses que havien mantingut

Altres notícies