11.7 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Denúncia contra Jardins de Sa Riera Living per obligar l’Ajuntament a pronunciar-se en tres mesos

L'entitat ecologista SOS Aiguafreda ha presentat una denúncia urbanística en petició de suspensió de les obres que obliga a l'Ajuntament a posicionar-se en un màxim de tres mesos

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Denúncia contra Jardins de Sa Riera Living per obligar l'Ajuntament a pronunciar-se en tres mesos
Loading
/

L’entitat ecologista SOS Aiguafreda ha presentat una denúncia urbanística contra les obres de Jardins de Sa Riera Living. La denúncia és, concretament, contra les obres d’urbanització i els actes d’edificació al polígon P11b Van de Walle Residencial. Amb la presentació de la denúncia, segons ha informat l’entitat ecologista, l’Ajuntament de Begur té tres mesos per decidir si aturar les obres o mantenir-les en marxa.

La moratòria urbanística impulsada per la Generalitat de Catalunya, que ha aturat a Aiguafreda i Aiguaxelida entre altres indrets, no ha afectat el projecte de Jardins de Sa Riera Living. Però amb la presentació de la denúncia l’Ajuntament haurà de decidir què fer. Agustí Serra, secretari d’Habitat Urbà i Territori, explica que l’únic capaç d’aturar l’acte administratiu és l’òrgan que el va dictaminar. En aquest cas, l’Ajuntament de Begur. Eduard de Ribot, advocat de SOS Aiguafreda a Ràdio Capital.

Aquesta denúncia urbanística, però, té un termini limitat. La impugnació de les obres per la classificació de 3,6 hectàrees com a sòl urbà malgrat la seva naturalesa forestal i malgrat no comptar amb cap servei urbanístic, ni estar consolidat per l’edificació; té només mesos de vida. Si en tres mesos l’Ajuntament de Begur no s’ha posicionat sobre si seguir o aturar les obres, l’entitat SOS Aiguafreda portarà el consistori begurenc als tribunals. Així ho ha dit l’advocat de la formació ecologista a aquesta emissora.

La denúncia urbanística presentada sosté la il·legalitat de l’actuació municipal en classificar aquest bosc com a sòl urbà, però també per infringir la Llei d’Urbanisme, que prohibeix urbanitzar en terrenys amb pendents superiors al 20%. Entre altres aspectes rellevants que fonamenten la denúncia, també destaca que implanta una barrera arquitectònica i una pantalla edificatòria dins la franja costanera dels 500 metres, un aspecte prohibit per la Llei de Costes, segons l’entitat, i que comportarà implantar un complex de 4 fileres d’edificacions superposades.

El projecte de Jardins de Sa Riera Living incompleix la Llei de Costes, segons SOS Aiguafreda

Plànol de la urbanització de Jardins de Sa Riera Living
Plànol de la urbanització de Jardins de Sa Riera Living | Imatge proporcionada per SOS Aiguafreda

Aquestes edificacions tindran fins a 32 metres d’alçada i des de l’entitat ecologista han defensat que tindrà un “enorme impacte visual sobre tota la zona”. Per altra banda, s’incideix en la manca d’una avaluació sobre els impactes ambientals que aquest projecte podria comportar i la manca d’integració paisatgística amb l’entorn. De fet, SOS Aiguafreda ha demanat a l’Ajuntament de Begur que s’aturin les obres, perquè si es demostra que són il·legals, les conseqüències “seran espectaculars”. L’advocat de SOS Aiguafreda, Eduard De Ribot a Ràdio Capital.

Sorprendrà l’acció als ciutadans perquè fins ara s’havien fet actes de denúncia. Tot i això, la denúncia urbanística no s’havia presentat formalment. Segons l’advocat, des de SOS Aiguafreda han estat esperant a saber si el projecte entraria dins la moratòria urbanística de la Generalitat de Catalunya. Com que finalment no ha estat el cas, han decidit presentar la denúncia davant de l’Ajuntament de Begur.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Xavier Cortadellas: “La història de la Bisbal va més enllà d’aquest municipi, és la història de la comarca”

Aquesta passada setmana es va presentar a l’arxiu comarcal del Baix Empordà el llibre ‘Història de la Bisbal. Retrat d’una vila cinccentista’ de Jordi Frigola d’Edicions Sidillà. L’autor ens va deixar a principis d’any, però d’aquest llibre en van parlar Santi Soler, Josep Matas, Carmen Marugán i Xavier Cortadellas. Per parlar-nos-en ens va visitar al Supermatí l'editor d'edicions Sidillà, Xavier Cortadellas.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -