El Ple de l’Ajuntament de Palamós rebutja les propostes de Ciutadans per fer front a l’ocupació d’habitatges

- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El Ple de l'Ajuntament de Palamós rebutja les propostes de Ciutadans per fer front a l'ocupació d'habitatges
Loading
/

 

El Ple de l’Ajuntament de Palamós ha rebutjat aquesta setmana la moció presentada pel grup de Ciutadans, en l’oposició, que demanava un pla municipal contra les ocupacions il·legals d’habitatges. La majoria dels grups van defensar que la moció no distingeix de manera clara entre les ocupacions delictives i les de motivació social, per tant Ciutadans es va quedar sol defensat la proposta.
La proposta de Ciutadans demanava a més a més, mesures per poder garantir la devolució dels habitatges ocupats als seus propietaris legítims, reforç policial, un cens d’habitatges afectats per l’ocupació i separant els casos delictius dels de necessitat social. A més a més, també proposava facilitats d’accés a l’habitatge als grups socials vulnerables.
Segons ha recollit Ràdio Palamós, Roser Huete, portaveu de la CUP al Ple de Palamós va comentar:

El regidor de Ciutadans, Cristóbal Posadas, el promotor de la moció va respondre que no es tracta de si hi ha molts casos o pocs, sinó d’empatitzar amb els qui els pateixen.
Per altra banda, Raimon Trujillo, de Junts per Catalunya,va recalcar el problema dels preus del lloguer dels habitatges de Palamós, un problema present en la ciutat.
En el Ple també es va afirmar que sí que feien falta mesures policials i judicials però a més a més, també un increment del parc d’habitatges assequibles per als grups vulnerables.

 

El govern d’Esquerra Republicana de Catalunya va preferir debatre el tema dins la Taula Municipal pel Dret a l’habitatge, afegint-la l’Àrea d’Acció Social o fins i tot la Policia Local de Palamós.
Finalment, el regidor de Seguretat Ciutadana, Alfons Bartolomé, va parlar també de les polítiques de promoció de l’habitatge i va afirmar que la SAREB (Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària), hauria de cedir un 30 per cent dels seus actius per al lloguer social.

Per tant, la moció va tenir només el vot de Ciutadans, la resta de grups van votar en contra i el PSC no es va pronunciar.

- Publicitat -