20.5 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019

El problema de la dona sempre ha sigut un problema d’homes

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

La filòsofa francesa Simone de Bevaoir (1908-1986) té un munt de cites, entre elles aquesta: «El problema de la dona sempre ha sigut un problema d’homes». És evident que el sostre de cristall en que topen encara avui en dia les dones no s’ha construït sol. Els homes ens hem de plantejar seriosament quina volem que sigui la nostra contribució, si en mantenir-lo o esmicolar-lo. I aquí us poso un exemple que visualitza la vergonya eterna que acompanyarà als homes que apostin per atemptar contra els drets de les dones.

El 19 d’abril de 1967 Katherine Switzer va ser la primera dona en participar a la marató de Boston, on tan sols acceptaven la participació d’homes. Per inscriure’s va ocultar el seu nom i tan sols va utilitzar les seves inicials, per així passar desapercebuda i d’amagat completar els 42 Km. En la cursa l’acompanyava el seu entrenador i el seu xicot, Tom Miller. Durant la competició els va passar un bus de l’organització amb periodistes, el qual va advertir que una dona estava participant en la marató. Aleshores un membre de la organització, Jock Semple, va baixar del bus i no va dubtar gens en aturar per la força a la Katherine. Li volia prendre el dorsal i evitar de totes totes que continués, però no va poder. El xicot de la Khaterine, en Tom, atleta de dimensions considerebles, tampoc va dubtar gens en empentar ben fort aquell senyor mal carat que pretenia aturar la gesta. La premsa va fotografiar i fins tot filmar el succés, podeu veure el vídeo per les xarxes si encara no l’heu vist.

Em sembla revelador que per tal que una dona pogués finalitzar la marató de Boston, va caldre que un home n’empentés un altre. El xicot i l’entrador de la Katherine obviament tenien una concepció ben diferent que el tristament famós sr. Jock Semple sobre la debilitat del sexe femeni, al qual se li presuposava que no podia ni calia, completar o participar en una marató.

El sostre de cristall existeix, i per esmicar-lo cal que tan homes com dones agafem el martell.

Últimes notícies

audio

What Can I do about it?

Un company advocat anglès amb discapacitat, John Horan, en una presentació seva sobre la participació de les persones amb discapacitat en els procediments judicials, ha descrit la seva lluita pels drets de les persones amb discapacitat com una lluita constant, decebedora a vegades.

Cap de setmana inestable. Dissabte hi ha perill de fortes tempestes

Divendres el temps comença a canviar amb cel variable i més nuvolositat al final del dia. Dissabte serà una jornada plujosa, on les tempestes poden ser intenses, i diumenge el pas d'un front portarà una devallada del termòmetre amb temps insegur.
audio

Ningú no és perfecte – 19 setembre 2019

Aquesta setmana al programa de cinema i sèries d'ha parlat de Stranger Things! Si t'ho has perdut ho pots escoltar al nostre web!

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

L’Ajuntament de Verges denuncia un abocament descontrolat d’amiant a Mas Peixet

L'Ajuntament de Verges ha denunciat, a través de Facebook, l'abocament descontrolat d'amiant al costat d'una pista de terra de la zona del Mas Peixet

Més notícies