25.6 C
Pals
Dilluns, 22 juliol 2024
- Publicitat -

El projecte de renovació del camí de ronda de Palamós és candidat a rebre el Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2024

Aquest reconeixement internacional destaca les millors intervencions en espais públics europeus i es lliurarà el proper 29 d'octubre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Jurat del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2024, organitzat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), ha seleccionat com a finalista el projecte de restauració i millora del camí de ronda de Palamós, desenvolupat per l’Estudi Martí Franch i Ardévol Associats. Aquest projecte competix en la nova categoria de Fronts marítims, incorporada enguany per abordar la vulnerabilitat de les ciutats costaneres davant del canvi climàtic, en el marc del programa “Regata cultural” impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb motiu de la Copa Amèrica de vela.

El Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà, que és biennal i honorífic, reconeix des de l’any 2000 les millors intervencions en espais públics a ciutats europees. En aquesta dotzena edició, el CCCB ha registrat 297 projectes de 35 països. El jurat internacional ha seleccionat 10 finalistes: 5 en la categoria General i 5 en la de Fronts marítims, que inclou obres des del 2019 fins al 2023.

El projecte de Palamós competeix amb altres quatre en la categoria de Fronts marítims: la millora de la platja i reurbanització de la vora del port a Porto do Son (Corunya), la reurbanització dels banys Dún Laoghaire a Dublín (Irlanda), el nou Parc marítim de Rímini (Itàlia) i el Bulevard de la platja a Delfzijl (Països Baixos). Els finalistes exposaran els seus projectes el 9 de setembre a les jornades “Les ciutats i el mar” al CCCB. Els guanyadors es coneixeran en una cerimònia el 29 d’octubre al CCCB.

Restaurar el Camí de Ronda

El projecte de Palamós ha restaurat i millorat un tram de 3,5 km del camí de ronda, connectant el nucli urbà amb la platja de Castell, posant en valor el patrimoni natural, cultural i paisatgístic. Impulsat per l’Ajuntament de Palamós, l’objectiu era crear una experiència memorable de contacte amb la natura, assegurant accessibilitat segura i sostenible, i dinamitzant hàbits saludables.

El projecte, dissenyat per l’estudi gironí Martí Franc (EMF) amb Ardévol Associats i executat per Massachs, ha tingut un cost de 1.319.000 €, finançat per fons europeus FEDER, el pla de Foment del Turisme de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós.

Els usuaris poden accedir a informació detallada a través de l’app gratuïta Palamós Ronda de Mar, que inclou àudios, vídeos i informació georeferenciada sobre 18 punts emblemàtics del camí de ronda, complementada per elements físics de senyalització al llarg del traçat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:11:48

La batalla d’Empòrion

Els romans ocupen Hispània amb motiu de la Segona Guerra Púnica i vencen als cartaginesos. Ja que hi són,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -