19.1 C
Pals
Dissabte, 15 maig 2021
- Publicitat -

El projecte del Port d’Aro necessitarà un aval mediambiental per tirar endavant

L'any passat ja es van presentar fins a vuit al·legacions a la Generalitat pel projecte que s'ha de fer al Port d'Aro

El més llegit

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El projecte del Port d’Aro no podrà continuar fins que no hi hagi una avaluació d’impacte ambiental ordinària. Des del Departament de Territori i Sostenibilitat han assegurat que el projecte té mancances relacionades amb l’impacte que pot tenir aquesta obra.

Entre els demandants de l’avaluació d’impacte ambiental ordinària hi ha el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, com també l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i el de Sant Feliu de Guíxols. Tot i això, des del Servei de Costes han estipulat que caldria fer un projecte per determinar on anirà a parar tot el material del dragatge. El Servei d’Arqueologia i Paleontologia demanda que no s’ha avaluat els possibles impactes sobre els béns de patrimoni arqueològic subaquàtic i reclamen un arqueòleg durant els treballs de dragatge.

Amb la petició de diferents administracions públiques, el Departament de la Generalitat ha volgut demandar que s’haurà de fer una avaluació d’impacte ambiental ordinària. Sempre que es vulgui portar a terme el projecte d’explotació del Port d’Aro que hi ha actualment.

Ràdio Capital s’ha posat en contacte amb l’equip del Club Nàutic Port d’Aro que ha desestimat fer qualsevol comentari. Perquè tal i com han assegurat aquesta petició de l’avaluació no canviarà res del que tenien previst.

No és la primera vegada que el projecte de la nova bocana del Port d’Aro rep el desacord per part de diferents col·lectius. Fa un any, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ja mostrava el seu descontentament amb la proposta de la UTE, l’empresa que té la concessió d’explotació del port. I més tard, la Generalitat rebia vuit al·legacions per demanar un port més “sostenible”.

Des del Port d’Aro hi ha la previsió de remodelar l’espai com també remodelar la bocana actual, mitjançant la construcció d’un nou dic a llevant d’uns 75 metres més que l’actual. El projecte s’ha dividit en tres trams, la protecció del mur al martell del dic existent; la nova esplanada de vela i l’últim que comptarà amb una escullera de cinc tones.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Begurenc Miquel Martín Serra, XVIII Premi Maria Àngels Anglada amb la novel·la ‘La drecera’

Rebrà la distinció a mitjan juny a Figueres, en una data que encara no s'ha fet pública
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -