6.7 C
Pals
Dissabte, 16 gener 2021

El Projecte Rossinyol inicia a Palafrugell la seva 10a edició

Enguany hi participen 3 mentors i 5 mentores, tots ells estudiants de la Universitat de Girona que viuen a Palafrugell i rodalies; el Projecte Rossinyol també s'organitza a Palamós i a la Bisbal d'Empordà

El més llegit

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 

La Garoinada de Palafrugell tira endavant tot i les restriccions

Tot i les restriccions imposades els establiments participants han decidit tirar endavant la campanya.

Un detingut a Palafrugell per punxar les rodes de vehicles

Agents de la Policia Local de Palafrugell van detenir el responsable d'haver provocat la punxada de diverses rodes, de forma massiva, a vehicles estacionats al barri de Vilaseca-Bruguerol de Palafrugell
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

En marxa la desena edició del Projecte Rossinyol a Palafrugell. L’acte d’inauguració d’enguany va tenir lloc el passat 20 de novembre, coincidint amb el 10è aniversari del projecte a Palafrugell. Les restriccions per la pandèmia van limitar el nombre d’assistents a l’acte, en el que només hi van participar els mentors i mentores amb els seus mentorats i mentorades, acompanyats per un membre de la família i el tutor o tutora. Aquesta primera trobada és molt important per conèixer-se i perquè es crea un vincle inicial que s’anirà consolidant en el transcurs del Projecte.

Enguany hi participen 3 mentors i 5 mentores, tots ells estudiants de la Universitat de Girona que viuen a Palafrugell i rodalies. Els mentorats són 8 i han estat proposats per les escoles: Barceló i Matas, Carrilet, Pi Verd, Torres Jonama i els instituts Baix Empordà, Frederic Martí Carreras i Nou Palafrugell.

El Projecte Rossinyol

El Projecte Rossinyol és un programa que es basa en la relació entre mentors i mentores (estudiants universitaris voluntaris) i l’alumnat (de primària i secundària d’origen estranger). Així, es pretén establir una xarxa de relacions, un conjunt de pràctiques i de dinàmiques entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i instituts de les comarques de Girona. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnat i que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

Projecte Rossinyol - Imatge de l'Ajuntament de Palafrugell
Projecte Rossinyol – Imatge de l’Ajuntament de Palafrugell

Els mentors esdevenen un referent d’aquests nois i noies, als quals acompanyen perquè siguin coneixedors de diferents espais de la seva vila, àmbits de lleure, producció cultural, etc. L’objectiu és afavorir el desenvolupament i consolidar la integració social, cultural i lingüística d’aquests. Els estudiants i les estudiants de la UdG que s’ofereixen com a voluntaris per al mentoratge, se’ls assigna un tècnic de la UdG que els forma. A més, al final, reben un certificat per la formació i per la tasca realitzada, i se’ls reconeixen crèdits de reconeixement o de lliure configuració.

Projecte Rossinyol - Imatge de l'Ajuntament de Palafrugell
Projecte Rossinyol – Imatge de l’Ajuntament de Palafrugell

Aquest projecte educatiu també es desenvolupa en altres municipis com Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Figueres, Lloret de Mar, Blanes, la Bisbal d’Empordà, Palamós, Banyoles, Hostalric, Ripoll i Maçanet de la Selva. La durada és el curs escolar i finalitza amb una trobada conjunta de tots els mentors i mentores i alumnat del municipi on comparteixen les vivències i aprenentatges i fan balanç de l’experiència.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Els Amics de les Arts anuncien que treballen en un musical

Els Amics de les Arts feia uns quants dies que estaven poc actius a les xarxes, fins que aquest divendres han trencat el silenci per anunciar que estan començant a treballar en un musical al costat de la productora Minoria Absoluta (Està Passant, Polònia) i de l’escriptor Marc Artigau. Segons comenta el grup, fa dos…

Altres notícies