12.5 C
Pals
Dimecres, 8 desembre 2021
- Publicitat -

El Projecte Rossinyol inicia a Palafrugell la seva 10a edició

Enguany hi participen 3 mentors i 5 mentores, tots ells estudiants de la Universitat de Girona que viuen a Palafrugell i rodalies; el Projecte Rossinyol també s'organitza a Palamós i a la Bisbal d'Empordà

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

En marxa la desena edició del Projecte Rossinyol a Palafrugell. L’acte d’inauguració d’enguany va tenir lloc el passat 20 de novembre, coincidint amb el 10è aniversari del projecte a Palafrugell. Les restriccions per la pandèmia van limitar el nombre d’assistents a l’acte, en el que només hi van participar els mentors i mentores amb els seus mentorats i mentorades, acompanyats per un membre de la família i el tutor o tutora. Aquesta primera trobada és molt important per conèixer-se i perquè es crea un vincle inicial que s’anirà consolidant en el transcurs del Projecte.

Enguany hi participen 3 mentors i 5 mentores, tots ells estudiants de la Universitat de Girona que viuen a Palafrugell i rodalies. Els mentorats són 8 i han estat proposats per les escoles: Barceló i Matas, Carrilet, Pi Verd, Torres Jonama i els instituts Baix Empordà, Frederic Martí Carreras i Nou Palafrugell.

El Projecte Rossinyol

El Projecte Rossinyol és un programa que es basa en la relació entre mentors i mentores (estudiants universitaris voluntaris) i l’alumnat (de primària i secundària d’origen estranger). Així, es pretén establir una xarxa de relacions, un conjunt de pràctiques i de dinàmiques entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i instituts de les comarques de Girona. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnat i que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

Projecte Rossinyol - Imatge de l'Ajuntament de Palafrugell
Projecte Rossinyol – Imatge de l’Ajuntament de Palafrugell

Els mentors esdevenen un referent d’aquests nois i noies, als quals acompanyen perquè siguin coneixedors de diferents espais de la seva vila, àmbits de lleure, producció cultural, etc. L’objectiu és afavorir el desenvolupament i consolidar la integració social, cultural i lingüística d’aquests. Els estudiants i les estudiants de la UdG que s’ofereixen com a voluntaris per al mentoratge, se’ls assigna un tècnic de la UdG que els forma. A més, al final, reben un certificat per la formació i per la tasca realitzada, i se’ls reconeixen crèdits de reconeixement o de lliure configuració.

Projecte Rossinyol - Imatge de l'Ajuntament de Palafrugell
Projecte Rossinyol – Imatge de l’Ajuntament de Palafrugell

Aquest projecte educatiu també es desenvolupa en altres municipis com Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Figueres, Lloret de Mar, Blanes, la Bisbal d’Empordà, Palamós, Banyoles, Hostalric, Ripoll i Maçanet de la Selva. La durada és el curs escolar i finalitza amb una trobada conjunta de tots els mentors i mentores i alumnat del municipi on comparteixen les vivències i aprenentatges i fan balanç de l’experiència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’hemeroteca digital de Josep Pla una realitat pel 2022

La Càtedra Josep Pla de la Universitat de Girona en col·laboració amb la Fundació Pla porten mesos treballant en aquesta hemeroteca digital
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -