3.7 C
Pals
Dissabte, 24 febrer 2024
- Publicitat -

El retorn de Xavier Dilmé a l’ajuntament de la Bisbal aporta més contundència a l’oposició

El veterà polític va demostrar trobar-se en plena forma i gens rovellat pel període d'inactivitat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El retorn de Xavier Dilmé a l'ajuntament de la Bisbal aporta més contundència a l'oposició
Loading
/

Aquesta va ser la formula emprada per Xavier Dilmé Vert per jurar el seu càrrec de regidor abans de prendre possessió

 

En el transcurs del ple en el que es va reincorporar al seu càrrec de regidor Xavier Dilmé no va passar en absolut desapercebut, ans va marcar perfil propi assolint en diferents moments del debat un protagonisme superior al que caldria esperar de l’únic representant d’un grup en l’oposició. Tant va ser així que en un moment determinat del ple el líder de l’oposició, el socialista Òscar Aparicio, li va recriminar afectuosament que se li avancés en algunes iniciatives aprofitant la seva prioritat en els torns d’intervenció, i en un altra, el mateix alcalde Lluís Sais no va dubtar en qualificar-lo irònicament de “gat vell de la política” en moments en els que la veterania de Dilmé li permetia aprofitar qualsevol escletxa per desgastar l’equip de govern.

Dilmé que abans de polític ha estat periodista, és exdiputat al Parlament de Catalunya i el darrer president d’UDC a les comarques gironines. També un polític que no deixa indiferent a gairebé ningú. Hàbil, expeditiu (a vegades massa segons els seus detractors), bon comunicador i de dialèctica contundent, coneix a fons els entrellats de la política local bisbalenca, no en va ha estat regidor 21 anys en diferents mandats. Aquesta permanència en primera línia de la política local i la conseqüent pressa de moltes decisions complicades (tant governant com a l’oposició i també dins el seu propi grup municipal) unida al seu temperament un xic volcànic, ha dibuixat un perfil controvertit del polític democristià amb el qui no tothom combrega ni de lluny a la Bisbal.

Manel Magrinyà

El que gairebé ningú dubta però és que el retorn de Xavier Dilmé a la política local no serà innòcua. És l’últim any de mandat de l’actual equip de govern format pel tripartit ERC-CUP i Iniciativa, també serà el del comiat com alcalde de Lluís Sais, i l’actual conjuntura política a Catalunya planteja molts interrogants sobre algunes de les formacions polítiques que a dia d’avui estan representades a l’ajuntament de la Bisbal. La irrupció d’un veterà com Dilmé en aquest escenari inevitablement preelectoral serà un revulsiu que aportarà sens dubte un xic més de sal i pebre a la política local bisbalenca els propers mesos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Globalsessions – 23 febrer 2024

1. Sia & Kylie Minogue - Dance Alone 2. Kygo Feat Ava Max - Whatever 3. VXXK Feat Bailey Jehl -...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -