20.6 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

El SSIBE incorpora tretze nous residents

Aquest any hauran completat la seva residència un total de 14 professionals als Serveis de Salut Integrats al Baix Empordà.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els Serveis de Salut Integrats al Baix Empordà (SSIBE) va donar la benvinguda a tretze nous residents que inicien la seva etapa dins els serveis sanitaris, en un acte divendres passat. Entre ells, una llevadora, una metgessa en Medicina Interna; tres metges i metgesses, i set infermeres a la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària. Finalment, dos residents de l’Institut Català de Salut (ICS) que realitzaran les rotacions hospitalàries a l’Hospital de Palamós.

D’altra banda, també es va celebrar l’acte tradicional de residents, on van agrair i acomiadar als dotze professionals que han finalitzat el seu període. Enguany hauran completat la seva residència un total de catorze professionals: set metgesses d’atenció familiar i comunitària (incloent-hi dos residents de l’ICS); cinc infermeres d’atenció familiar i comunitària; una llevadora i una metgessa especialista en ginecologia i obstetrícia.

Docència SSIBE
El grup docent del SSIBE durant l’acte de divendres a l’edifici Fleming | SSIBE

Durant els últims 17 anys el SSIBE s’ha convertit en una unitat docent que ha format a 109 especialistes, entre ells 52 metges i metgesses d’atenció familiar i comunitària, 7 especialistes en ginecologia i obstetrícia, 18 llevadores, 4 metges i metgesses internistes i 20 infermers i infermeres d’atenció familiar i comunitària.

Des del 2007 l’Hospital de Palamós i els CAP de la comarca tenen tasca docent pròpia, on es va donar la benvinguda a la primera promoció de residents en Medicina Familiar i Comunitària, que aquest any acomiada la seva 12a promoció.

El 2010 es van incorporar els primers residents de Ginecologia i Obstetrícia i
Llevadores i un any després l’especialitat de Medicina Interna. L’última especialitat
en incorporar-se va ser Infermeria Familiar i Comunitària que aquest 2019 n’ha
acabat la 8a promoció.

Actualment el SSIBE compta amb un equip de 29 tutors i tutores entre les 5 especialitats. La seva tasta ha estat clau durant el procés formatiu dels residents, així com el paper dels especialistes acreditats de medecina i infermeria, que han col·laborat com a docents a la formació dels residents durant les seves rotacions pels diferents serveis hospitalaris.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Malestar a Calonge pel sistema de recollida de residus

L’any 2019, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va començar a implantar un nou sistema de recollida de residus,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -