8.8 C
Pals
Dimecres, 24 abril 2024
- Publicitat -

La calor canicular arriba per quedar-se

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En ple mes de juliol i tal com dicta el calendari, ens endinsem al període tradicionalment més calorós de l’any, la canícula. Enguany lluny de ser una excepció, ja fa dies que notem l’ambient calorós de ple estiu, i aquest anirà a més aquesta setmana.

El temps assolellat continuarà essent protagonista dimecres, dijous i els dies vinents, tot i que entre la matinada i primeres hores de dijous, es poden formar bancs de boira o alguns núvols baixos en punts de la costa.

La temperatura seguirà la línia ascendent dels darrers dies amb valors màxims entre els 33 i 35 ºC. De cara a dijous i especialment divendres la temperatura podrà superar els 38 ºC de màxima i les nits seran de més mal dormir, ja que al termòmetre li costarà baixar dels 20 ºC, fins i tot podríem tenir alguna nit tòrrida entre dijous i dissabte si no es baixa de 25 ºC.

Model GFS ensemble o predicció per conjunts de la temperatura superficial i la precipitació pronosticades per la Bisbal d’Empordà. Font: www.wetterzentrale.de

Referent a l’estat del mar, l’absència de vents destacats (principalment marinada entre migdia i tarda) proporcionarà una mar força encalmada la resta de setmana amb lleuger marejol i onades inferiors a 0,5 m. Una temperatura del mar que es troba al voltant dels 23ºC en superfície.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Dídac Garcia: “Estic orgullós perquè als municipis del Baix Empordà es continua practicant el patinatge i l’hoquei patins”

Al programa de "Veus de l'Empordà" d'avui hem conegut a en Dídac Garcia, l'entrenador de 88 anys que va...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -