23 C
Pals
Dimecres, 10 agost 2022
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós rep una subvenció de 500.000 euros per impulsar sistemes més eficients de recollida selectiva al municipi

Es tracta de l’aportació econòmica que fa l’Agència de Residus de Catalunya, mitjançant els fons europeus Next Generation

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós continua treballant en el plec de condicions d’un nou contracte de recollida de residus i neteja viària, que s’aplicarà a partir de l’any vinent conjuntament amb la nova Ordenança de residus, i que permetrà impulsar sistemes més eficients de recollida selectiva al municipi.

Aquest projecte ha rebut ara el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, que ha atorgat a l’Ajuntament de Palamós una subvenció de 500.000 euros, fruit dels fons europeus Next Generation, per a seguir fomentant la recollida selectiva al municipi.

La posada en vigència de la nova Ordenança de residus i neteja viària, a finals de l’any 2023, coincidirà amb l’inici d’un nou contracte d’aquest servei. 

A partir d’aquest moment l’empresa adjudicatària tindrà un termini  entre 9 mesos o un any, i de manera progressiva, per posar en marxa el servei tant de neteja com de recollida, aplicant el nou model de recollida al municipi, que a finals de 2023 passarà a ser porta a porta. Un sistema que permet augmentar l’índex de la recollida selectiva situant-lo en xifres d’entre el 60 i el 90 %.

Per a Palamós, l’aplicació de la nova Ordenança, l’inici del nou contracte del servei i la inclusió del nou model de recollida porta a porta, ha de servir per continuar lluitant contra el canvi climàtic, complir amb els requeriments europeus i catalans en la gestió de residus, i millorar la imatge i la prestació d’aquest servei al municipi.

A finals del passat mes de maig, les àrees municipals de Medi Ambient i de Participació Ciutadana, van realitzar una enquesta relacionada amb la neteja i la recollida de residus al municipi, mitjançant la qual poder conèixer el parer que sobre aquests aspectes tenen els palamosins/es, i com a referent per a poder ajustar el màxim possible les prestacions del futur contracte a les necessitats dels ciutadans de Palamós.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols té 47 habitatges d’ús social cedits per petits propietaris

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té a disposició 47 habitatges d'ús social cedits per petits propietaris que els tenien buits. L'objectiu és que les famílies del municipi puguin disposar d'un pis de lloguer a un preu assequible.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -