11 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Darrers dies de febrer amb fred, vent i mala mar

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El descens tèrmic ha estat acusat, sobretot comparat amb els valors de la setmana passada quan vam gaudir de migdies suaus i la màxima s’enfilava per sobre els 20ºC.

Aquest dilluns a la sensació és de temps hivernal: temperatura baixa amb mínimes d’1 a 3ºC a les que cal afegir l’efecte del vent que incrementa la sensació de fred.

Els cops màxims de vent la passada nit han bufat entre 80 i 90 km/h al Baix Empordà, i localment s’han superat els 90 km/h a Calonge i Torroella de Montgrí. Al llarg del dilluns el vent bufarà amb menys intensitat amb cops d’entre 40 i 60 km/h.

El vent també provoca alteració marítima, i tal com informa l’avís de perill del Servei Meteorològic de Catalunya, les onades poden superar els 2,5 m a la costa empordanesa.

I pel que fa a la possibilitat de veure neu, aquesta és molt baixa o pràcticament nul·la al Baix Empordà. El dia tindrà un cel mig ennuvolat, amb algunes estones de clarianes i més cap a segona meitat del dia i nit cel més tapat. No es descarta que de forma localitzada i puntual es pugui escapar algun petit plugim o ruixat en forma de neu com els que es van veure esporàdicament la passada nit.

De cara a la propera nit i matinada de dimarts, s’incrementa una mica el risc de pluja al Baix Empordà, i aprofitant que encara hi haurà força aire fred, es pot escapar de manera testimonial algun ruixat de calamarsa petita, neu rodona o aiguaneu. Insistim, però, que serien fenòmens poc probables i d’abast local, ja que dimarts la cota de neu anirà pujant ràpidament amb el pas de les hores.

En resum, ens espera un final de febrer fred, amb vent, mala mar i cel mig ennuvolat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Palamós vol fer bo l’empat obtingut a Valls

El conjunt blau-i-groc rep l'últim classificat, la Guineueta, i vol rendibilitzar el valuós empat aconseguit la setmana passada al camp del Valls
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -