11.9 C
Pals
Dilluns, 29 abril 2024
- Publicitat -

Avís de perill per calor intensa

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ens espera un dimarts de sol i calor intensa. És normal que durant la segona quinzena de juliol faci calor, però el que no gens habitual són els registres extrems que avui es poden produir a l’interior i nord-est de Catalunya.

A l’interior i nord del Baix Empordà la temperatura  arribarà a extenses àrees entre els 36 i 38 ºC, i fins i tot hi ha models que indiquen que es poden superar els 40 ºC. A la façana costanera de la comarca aquesta tarda bufarà vent de component sud, un vent de garbí que frenarà una mica la temperatura al litoral, però, així i tot, aquesta pot enfilar-se fins als 33 ºC a la mateixa línia de la costa, on a més a més cal sumar l’efecte de la xafogor.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís en el màxim nivell de perill possible 6 sobre una escala de 6, per temperatura màxima extrema al Baix Empordà i també un avís de perill per calor nocturn, ja que la propera nit serà molt calorosa. La temperatura màxima s’assolirà entre passat migdia i la tarda.

Pel que fa a l’estat de la mar, aquest estarà encalmat al matí i a la tarda hi haurà maror amb onades de més de mig metre. Demà la temperatura màxima no serà tan extrema, però sí molt elevada amb màximes de 34 a 36 ºC.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Flors i Violes 2024 tanca la seva 15a edició amb gran èxit de participació

En la seva quinzena edició, el Flors i Violes de Palafrugell ha acollit espectacles per a tots els públics durant els tres dies que ha durat. Més d'un centenar d'activitats i una quarantena d'espais i carrers decorats que han donat la benvinguda a la primavera a Palafrugell.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -