15.5 C
Pals
Dijous, 8 maig 2025
- Publicitat -

Temps més semblant a la tardor a partir de diumenge

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Divendres que tornarà a ser majoritàriament assolellat sota l’estabilitat anticiclònica. La temperatura anirà dels 12-14 ºC de mínima i fins a fregar els 29 ºC de màxima a l’interior del Baix Empordà, valors una mica més frenats a la costa al voltant dels 26ºC, però un dia més amb gran amplitud tèrmica i ambient calorós al migdia.

Dissabte començarem a tenir petits símptomes de canvi de temps amb el pas d’una petita cua frontal, que pot aportar més variabilitat al cel entre el final del dia i el matí de diumenge. La jornada de dissabte, però, encara tindrà força estones de sol amb una temperatura màxima relativament elevada.

Diumenge sí que ja notarem el canvi de temps: la temperatura màxima baixarà clarament amb més presència d’intervals de núvols i entrada de vent de component nord de força entre feble i moderada. Dilluns vinent començarà amb temps una mica més semblant a la tardor, amb temperatura màxima més baixa, cel més tapat, i fins i tot pot arribar la pluja en forma d’algun ruixat feble o plugim.

- Publicitat -
- Publicitat -
00:28:28

Un mos, un glop: Descobrint la Riquesa i Varietat de la Cuina Marroquina a Catalunya

La cuina marroquina a Catalunya va molt més enllà del couscous. En aquesta entrevista amb quatre experts —Omar Bidaoui Belhaj, Yahya Jamali Bidaoui, Eduard Prats Planagumà i Laia Camós Cristau— descobrim com aquesta gastronomia es fusiona amb la cultura local. Parlen de la importància de les espècies, les diferències regionals, l’ús d’estris tradicionals i la passió per preservar l’autenticitat dels plats. També es destaca l’ús de ceràmica de La Bisbal i la preparació meticulosa dels àpats. Un viatge de sabors que reflecteix una rica convivència cultural entre el Marroc i Catalunya.

Altres notícies