12.1 C
Pals
Dilluns, 29 abril 2024
- Publicitat -

Dimarts amb Tramuntana i alteració marítima

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dimarts, que a la nostra comarca del Baix Empordà, serà més notícia pel vent de Tramuntana, més que per l´inestabilitat. Tot i això, avui encara no tindrem una jornada totalment assolellada.

Deixem enrere un dilluns amb tempestes que localment van ser intenses entre Castell d’Aro i Palamós. La precipitació també va anar acompanyada de calamarsa a municipis com Santa Cristina d’Aro. Els ruixats van ser intensos superant els 20 mm en tan sols mitja hora a Castell d’Aro. A Calonge i Palamós es van acumular més de 50 mm en poca estona, i fins a  31.5 mm a Palafrugell. La grossa pluviomètrica va caure a Calonge amb 88.1 mm. En canvi al terç nord del Baix Empordà es van acumular menys de 10 mm (8.6 Verges, 8.5 mm Torroella de Montgrí i 8.8 mm Tallada d’Empordà).

La mala mar que ahir afectaba a la façana litoral amb vent de garbí avui ha de girar a tramuntana. I amb el pas de les hores es farà més intensa, fins al punt que demà s’intensificarà encara més. És per això que el Servei Meteorològic de Catalunya, per avui i per demà, ha emès un avís per estat de la mar advertint maregassa, amb onades que podran ser superiors a 2.50 metres d’alçada. La direcció de l’onatge serà de component nord i hi haurà notable mar de fons.

En aquest sentit, i per avui, també hi ha emès un altre avís per vent de tramuntana que adverteix amb probabilitat moderada que a la comarca es puguin assolir ratxes superiors als 80 km/h. Per demà la situació ha de seguir.

Pel què fa a temperatures no seran gaire més diferents que ahir, i ens mourem amb una forquilla que anirà dels 3-4 ºC mínims, als 16-17 ºC màxims.

Així doncs, avui dia de vent de Tramuntana destacable que obrirà a les portes a un dimecres que serà tan o més ventós.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -