15.7 C
Pals
Diumenge, 14 abril 2024
- Publicitat -

Les Natàlies entre mimoses i ametllers florits

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Les Natàlies entre mimoses i ametllers florits
Loading
/

En els darrers compassos del mes de febrer, els camps de mimoses i ametllers florits de l’Empordà es converteixen en el teló de fons per a l’arribada de “Les Nàtàlies” a Torroella de Montgrí. Onze actrius porten a escena la protagonista de “La plaça del Diamant” de Mercè Rodoreda, sota la mirada multifacètica i atenta de Carlota Subirós.

L’obra ofereix una visió polifònica, gairebé com un oratori barroc, explorant la complexitat de l’existència en una adaptació contemporània. Les Nàtàlies del segle XXI prenen la paraula per teixir les històries i vivències de les dones, enfrontant-nos amb la nostra identitat i memòria col·lectiva.

Des del relat subjectiu i en primera persona de la novel·la, l’espectacle no passa per alt la metàfora dels coloms, que inicialment es presenten com un divertimento per a la Natàlia i acaben convertint-se en una plaga, reflectint les vicissituds de la seva pròpia vida. Cadascuna de les onze actrius interpreta la veu de la protagonista, creant un monòleg coral que ens atravessa com un llamp i ens connecta amb la seva profunda humanitat… és pura màgia!

La poesia, la bellesa i la cruesa de les paraules s’entrellacen en aquesta obra, transportant-nos a un univers de reflexió i descobriment. A través d’una mirada penetrant, l’espectacle ens convida a explorar no només el nostre passat i les generacions anteriors, sinó també la història viva del nostre país que perdura en cada una de nosaltres. És un mirall de la força i la resiliència de les dones, que emergeixen com símbols de renovació en aquest final d’un temps, com la promesa que va anunciant la primavera imminent.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios