11.2 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Arriba un pronunciat canvi de temps

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El temps d’aquesta setmana ens durà una mica de tot: encara sol i temperatura relativament elevada avui, però arriben canvis, un descens notable de la temperatura demà i també tindrem  pluja aquesta setmana.

Balanç d’un episodi de calor poc habitual pel maig

Tant divendres com sobretot dissabte es van superar extensament els 30 ºC al Baix Empordà. Diumenge els valors més elevats van quedar restringits al terç sud de la comarca amb gairebé 34 ºC a Castell d’Aro, però, per altra banda,  tot just es van arribar a 26 ºC a Torroella de Montgrí.

Temperatura màxima Baix Empordà
Temperatura màxima del 20 al 22 de maig al Baix Empordà

 

Destaquem, precisament a Torroella de Montgrí els 33.9 ºC de dissabte a l’estació que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya, amb dades des de fa més de 20 anys, i que suposa el valor màxim més elevat per un mes de maig d’aquesta estació. Per posar en context l’anomalia d’aquesta entrada d’aire càlid, l’estació centenària de l’Observatori Fabra a Barcelona va mesurar 34.4 ºC ahir, sent un nou rècord pel mes de maig d’aquest observatori de 109 anys de dades, i a tot Catalunya es van batre rècords de temperatura màxima per un maig a 73 punts d’observació.

Notable canvi de temps a partir de demà

Tornant al present i futur, avui valors màxims al voltant dels 27 ºC, al matí es pot tornar a formar algun banc de boira o boirina a la costa i a la tarda una mica de vent de nord, nord-est. Demà descens marcat de la temperatura, valors entre els 13 ºC  de mínima i els 23 ºC de màxima, s’intensifica el vent del nord nord-est i arribaran ruixats, que localment poden anar acompanyats de tempesta i calamarsa.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -