19.9 C
Pals
Dijous, 28 març 2024
- Publicitat -

Boirines al matí, cel variable i temperatura que tendeix a normalitzar-se

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ens acomiadem d’un mes marcat per una situació prolongada de bloqueig per una falca anticiclònica que ha portat intrusions de pols sahariana i temperatura anòmalamanet elevada. Però abans d’entrar al novembre, ja notem canvis i és que la temperatura comença a normalitzar-se. La temperatura mínima la nit de dissabte a diumenge va baixar dels 10 ºC a l’estació que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya a la Bisbal d’Empordà, valor que no s’assolia des del primer dia d’octubre.

Dilluns la mínima s’ha situat entre els 10 i 12 ºC al Baix Empordà i avui la màxima arribarà al voltant dels 24 ºC. El matí ha començat novament amb algunes boirines o bancs de núvols baixos, en general menys abundants que els dies anteriors. L’estat del cel serà variable, tindrem estones de grans clarianes i altres amb cel mig tapat per intervals de núvols.

Entre la propera nit i dimarts a primera hora del matí, cel més tapat a causa d’un front, poc actiu, que fins i tot pot deixar alguna gota, poca cosa o res, però ja serà un símptoma de canvi en la dinàmica atmosfèrica. Dia de Tots Sants amb domini del temps assolellat i encara ambient relativament càlid, ara bé, els dies  vinents la tendència serà a un ambient més tardorenc, descens progressiu de la temperatura i entre divendres i dissabte s’obre la porta al pas d’un nou sistema frontal que pugui portar una mica de la precipitació que tant està mancant aquesta tardor.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós aplica un sistema d’informació per a incrementar l’estalvi energètic

Instal·lació de les plaques fotovoltaiques a l'edifici de l'Ajuntament de Palamós|Ajuntament de Palamós L’Ajuntament de Palamós compta amb un aplicatiu...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -