10.5 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Dilluns de temps més assolellat i amb Tramuntana

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La setmana comença amb temps més assolellat i temperatura màxima que es recupera respecte els anteriors dies, avui arribant als 23-25 ºC. Tenim un canvi en la dinàmica atmosfèrica que ens ha portat plugims i ruixats la darrera setmana, i avui no s’espera pluja, com a molt alguns intervals de núvols cap a la tarda, però en general els meteors dominants seran el sol i el vent. La novetat és doncs també la Tramuntana que guanyarà força aquest migdia i a la tarda bufarà amb cops de més de 50 km/h a la meitat nord del Baix Empordà.

Demà seguirà el vent del nord fins i tot més fort amb ratxes que poden superar els 60 km/h a la meitat nord de la comarca. La temperatura baixarà una mica, i tot i que en general predominarà el sol, aquest a estones estarà més enteranyinat i cap al final del dia pot creixer alguna nuvolada al terç sud de la comarca.

Pluja acumulada de l'1 al 14 de maig de 2023 a les estacions de la XEMA i XOM del Baix Empordà que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya.
Interpolació simple pel mètode IDW de la pluja acumulada de l’1 al 14 de maig de 2023 al Baix Empordà, a partir de les dades registrades a les estacions de la XEMA i XOM que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya.

A mitjà termini cap a divendres la inestabilitat es pot incrementar més. Per una banda encara tenim aire relativament fred en alçada, i també caldrà concretar la formació d’una possible baixa mediterrània, que tindrà un paper important en fer arribar precipitació o no al nostre territori pels darrers dies de la setmana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Fila Indie 3×27 – 24 abril 2024

TRACKLIST MILEY CYRUS, ELTON JOHN I MÉS – NOTHING ELSE MATTERS QUEENS OF THE STONE AGE – THE EVIL HAS LANDED BON...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -