Jaume Quintana: “Cal treballar per tots els cristinencs i cristinenques per assegurar l’habitatge al municipi”

- Publicitat -

Avui ens visita Jaume Quintana, alcaldable de Santa Cristina d’Aro pel partit Junts per Santa Cristina, per avançar-nos alguns detalls de la seva candidatura a les eleccions d’enguany. Bon dia, senyor Quintana.

Bon dia.

Primer de tot m’agradaria que es definís amb tres adjectius.

Diguéssim que si m’he de definir en tres adjectius em definiria com una persona valenta, decidida i m’agraden molt els reptes, i més quan són reptes, són reptes relacionats amb el poble que m’ha vist créixer. Sempre he pensat que puc aportar a Santa Cristina i millorar la vida de tots els cristinencs i cristinenques. I també sóc una persona que no m’agrada ancorar-me en el passat. Sóc una persona més de mirar endavant i de mirada al futur i crec que encara queda molta feina per fer a Santa Cristina per millorar la vida de tots els veïns i veïnes.

Llavors no sé si podria destacar altres aspectes que hagi assolit el govern del municipi durant aquests quatre anys de mandat.

Si hauria de ser, haig de basar-me únicament en tres aspectes. El primer aspecte que m’agradaria remarcar va ser tan punt es va formar govern abans de finalitzar el 2019, doncs, es va portar a terme l’arranjament de la plaça Baldiri Reixac que portàvem al programa els dos partits que formem govern a coalició. Després també ja posats en pandèmia des de l’àrea de Serveis Econòmics es varen gestionar tota una sèrie de locals i negocis i persones desfavorides per la pandèmia que es van donar, es van donar ajudes al pagament de les escombraries i també es van donar ajudes a les taxes d’ocupació de via pública. I ja per acabar, doncs també m’agradaria que finalment aquesta legislatura s’ha pogut, s’ha pogut portar a terme el començament de la ja ansiada biblioteca.

Llavors també voldria que destaqués tres aspectes que creu que han faltat assumir per part del Govern durant aquests quatre anys de mandat.

El primer aspecte que m’agradaria remarcar és realment, vàrem començar a treballar des del bon inici, vàrem entrar, però la pandèmia ens va es va frenar i ha sigut una legislatura un pèl una mica complicada. Una mica així. La pandèmia que ens varen fer gestionar amb el dia a dia, amb l’ajuda de les persones i ja van quedar altres projectes de govern que teníem en comú amb el partit d’Esquerra Republicana que no es va poder assolir.

Una simple és la biblioteca. La nostra intenció era començar-la quan abans millor, però no va ser possible i a dia d’avui està en fase de construcció. Un dels altres punts és també que el tenim ja bastant bastant avançat és la pavimentació també de l’aparcament del CAP i de l’Ajuntament, que ja fa molt de temps que jo crec que és convenient que aquest aparcament.

Per la gran afluència de persones que van tan al metge com van a visitar l’Ajuntament. Aquest aparcament hauria de ser una habitació sòlida, que no s’hi facin forats i que no s’hi faci fang, que no s’hi faci, que no s’hi faci fang quan quan plou.

I després també, la reforma integral de l’antic Ajuntament. Nosaltres, sempre, des del bon principi, hem cregut que aquest edifici és un edifici emblemàtic per a tots els cristinenc i que a part de fer-li un rentat de cara en la façana. Fa falta que aquest poder rehabilitar aquest edifici, que torni a ser un edifici emblemàtic per a tots nosaltres.

Llavors, quines són les accions o iniciatives que creu que són prioritàries per a un municipi com és Santa Cristina?

Les accions prioritàries, nosaltres, ara mateix, la candidatura que ja tenim formada, ens estem centrant en els tres eixos bàsics i claus del programa en el que estem treballant, que jo crec que són tres eixos els quals afecten a tots els cristinencs i cristinenques i que els detallaré a continuació.

Un és el tema de la seguretat ciutadana. Jo crec que quan una cosa funciona no té perquè canviar i nosaltres apostem per recuperar un model de policia més propera, més amable i més dialogant. Realment la qualitat de la Policia Local és molt gran, però recentment hi ha hagut un canvi de direcció de la seva manera de fer per directrius marcades per les dues regidores d’Esquerra Republicana que nosaltres sempre ens hi hem oposat. Però com que ja se sap, de vegades quan és quan es forma un govern amb coalició, no sempre es pot fer el que es vol i de vegades també s’ha cedir en algunes coses nosaltres hi estem totalment en contra la manera de fer actual i apostem per canviar aquest model que s’ha implementat ara. I recuperar una mica una mica més el que hi havia abans. Realment som un poble petit, tot i que el nombre d’habitants no reflexa, perquè si ens concentrem realment a Santa Cristina hi han empadronades unes 5.700 persones aproximadament, però 2.500 estan al nucli i 2.500 estan a estan repartides per tot el terme municipal. Jo crec que hem de pensar realment que som un poble petit i com a tal hem de tenir una policia més propera i no ha d’actuar com si ens trobéssim en una capital de comarca o un poble de costa.

Llavors no sé si podria dir-nos què diferencia la seva candidatura de la resta de polítics que es presenten a aquestes eleccions.

Bé la meva candidatura jo crec que la diferència que marca és que realment ens hem ens hem ajuntat un grup d’homes i dones de diferents parts de Santa Cristina. Crec que a més a més, són persones molt ben preparades en els seus camps, en els seus respectius camps professionals. Agrupem totes les sensibilitats, independentment del lloc on convisquin. Crec que és molt important. Com tots sabem, a Santa Cristina hi ha un gran nombre d’urbanitzacions i la nostra candidatura, a part de gent del nucli, també la conformen gent de les urbanitzacions i a més a més, també en aquesta gent els hi hem volgut donar els hi volem donar veu, els hi volem transferir un paper molt important dintre la nostra candidatura, perquè creiem que la millor manera de treballar pel poble és des de dintre.

Tant és així que a nosaltres els hi els vàrem plantejar quan els vàrem oferir la possibilitat de formar equip amb el partit de Junts. És que se’ls va oferir també en aquesta gent doncs que tinguessin uns llocs preferencials a la llista per assegurar-se també que no vindrien allà només de ‘relleno’ o simplement que realment si venien era per poder treballar.

I el problema real, però és el mateix. Se’ls va dir que se’ls donaria la plaça número 2, la número 4 i la número 6 de la llista. D’aquesta manera jo crec que si tots units des dels diferents punts de Sant Cristina, o sigui, de l’urbanització més allunyada del nucli o des de gent del nucli, és la millor manera per treballar per tots i totes.

I ja ho ha avançat una miqueta abans, però quins són els punts principals del seu programa polític?

Els punts principals del meu programa són tres que els que els he dit abans, tot i que només m’he centrat en un que era el tema de la seguretat ciutadana. L’altre és l’habitatge. Santa Cristina, segurament, com molts altres pobles del voltant, hi ha una manca d’habitatge bastant important i nosaltres el que volem treballar és per promoure d’alguns dels sectors un cop estigui aprovat el POUM, doncs perquè tot cristinenc i cristinenca es pugui quedar a viure a Santa Cristina, no tingui marxar a poblacions veïnes. El que volem és que tots puguin construir el seu futur ara i aquí. Per això mateix estem treballant. Hem parlat amb diferents propietaris d’algunes d’aquestes zones per veure quines són les possibilitats reals un cop aprovat el POUM per poder desenvolupar.

Ja el punt tercer és el que estava parlant abans la nostra candidatura, la forma de tot Santa Cristina i nosaltres apostem per un repartiment de les de les inversions una mica més descentralitzada. No únicament ens hem de centrar en el nucli, sinó que tenim 12 urbanitzacions en el municipi i hem de buscar la manera també legal per poder estar al costat de totes elles. Realment aquesta gent s’ha de sentir també recolzada i escoltada en tot moment.

Finalment, si no aconsegueixen assolir una majoria absoluta a les eleccions d’enguany, estarien disposats a pactar amb algun altre partit polític?

Parlar de pactes a dos mesos vista de les eleccions potser és una mica difícil. I el primer de tot el que jo crec és que primer ens hem de centrar en treure un bon resultat de les eleccions nosaltres mateixos i a partir d’aquí ja ho veurem. Nosaltres no tanquem la porta a ningú, però també tenim molt clar, i més ara que ja tenim una experiència que venint d’unes eleccions al 2019 venim durant quatre anys de formar equip de govern amb un altre partit polític.

I ara mateix som segurament tenim les coses molt més clares amb qui, amb qui sí, amb qui no. També tenim ens avenim més amb alguns que amb altres. I jo sempre he pensat que la manera de fer de Junts per Santa Cristina té més cabuda amb uns partits que amb altres. Però tot i això, com he dit al principi, tot dependrà del resultat que tinguem, evidentment, ja et puc dir que des d’aquí que tenim unes preferències.

Doncs esperem que tinguin molta sort i encerts en aquestes pròximes eleccions municipals. I moltes gràcies per visitar-nos a l’estudi.

Moltes gràcies a vosaltres.

- Publicitat -