6.8 C
Pals
Diumenge, 24 gener 2021

El Terracotta Museu de La Bisbal rep 160 peces de ceràmica de l’artista Eusebi Díaz Costa

Les peces venen de la col·lecció particular de l’artista i es podran contemplar en una exposició monogràfica

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar a Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El passat dimecres 9 de novembre, Maria Pilar Díaz Daroca, filla de l’artista bisbalenc Eusebi Díaz Costa (1908-1964), i Enric Marquès, alcalde de la Bisbal d’Empordà i president del Patronat del Terracotta Museu, van signar l’acta de donació d’una important col·lecció de ceràmiques. Són 160 peces d’una gran vàlua històrico-artística originàries de la col·lecció particular del propi Eusebi Díaz Costa i que, en el seu moment, van ser retirades de la venda i preservades pel seu interès intrínsec com també sentimental per l’artista.

Aquesta donació s’afegeix a la que va fer la família el 1991, en el moment de la clausura del taller familiar, quan va cedir al museu 780 peces. A més, la col·lecció Díaz Costa del museu ha estat ampliada amb altres donacions amb motiu de l’exposició temporal que s’està preparant sobre la figura i obra d’un dels ceramistes catalans del segle XX més destacats internacionalment. Així doncs, el fons del museu passa a custodiar la col·lecció més important de l’obra del pioner de la ceràmica decorativa bisbalenca, amb més 1.000 peces seleccionades.

La figura de Díaz Costa és, sens dubte, una peça clau dins el moviment de renovació de la ceràmica bisbalenca, amb el gran mèrit d’haver estat promotor i fundador, el 1943, de la primera manufactura orientada a la producció a l’engròs de ceràmica per a la decoració. En efecte, va ésser el primer a adaptar la producció a les exigències estètiques d’un públic nou i transformar els antics atuells tradicionals en objectes eminentment decoratius: plats amb temes marins, peixos cargolats i galls estarrufats; nous colors que fins llavors no s’havien vist mai a la ceràmica de la Bisbal i reflexos metàl·lics.

El Terracotta Museu i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà agraeixen la generositat de Maria Pilar Díaz com també d’altres col·leccionistes que van fer donació de peces de l’artista per a la propera exposició.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Unió d’empresaris de la Costa Brava s’uneixen al “Sense PIMES no hi ha futur”

La PIMEC va presentar aquest dimecres la campanya “Sense Pimes i autònoms no hi ha futur”, per denunciar l’impacte...

Altres notícies