24.2 C
Pals
Dijous, 5 agost 2021
- Publicitat -

El Terracotta Museu de La Bisbal rep 160 peces de ceràmica de l’artista Eusebi Díaz Costa

Les peces venen de la col·lecció particular de l’artista i es podran contemplar en una exposició monogràfica

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El passat dimecres 9 de novembre, Maria Pilar Díaz Daroca, filla de l’artista bisbalenc Eusebi Díaz Costa (1908-1964), i Enric Marquès, alcalde de la Bisbal d’Empordà i president del Patronat del Terracotta Museu, van signar l’acta de donació d’una important col·lecció de ceràmiques. Són 160 peces d’una gran vàlua històrico-artística originàries de la col·lecció particular del propi Eusebi Díaz Costa i que, en el seu moment, van ser retirades de la venda i preservades pel seu interès intrínsec com també sentimental per l’artista.

Aquesta donació s’afegeix a la que va fer la família el 1991, en el moment de la clausura del taller familiar, quan va cedir al museu 780 peces. A més, la col·lecció Díaz Costa del museu ha estat ampliada amb altres donacions amb motiu de l’exposició temporal que s’està preparant sobre la figura i obra d’un dels ceramistes catalans del segle XX més destacats internacionalment. Així doncs, el fons del museu passa a custodiar la col·lecció més important de l’obra del pioner de la ceràmica decorativa bisbalenca, amb més 1.000 peces seleccionades.

La figura de Díaz Costa és, sens dubte, una peça clau dins el moviment de renovació de la ceràmica bisbalenca, amb el gran mèrit d’haver estat promotor i fundador, el 1943, de la primera manufactura orientada a la producció a l’engròs de ceràmica per a la decoració. En efecte, va ésser el primer a adaptar la producció a les exigències estètiques d’un públic nou i transformar els antics atuells tradicionals en objectes eminentment decoratius: plats amb temes marins, peixos cargolats i galls estarrufats; nous colors que fins llavors no s’havien vist mai a la ceràmica de la Bisbal i reflexos metàl·lics.

El Terracotta Museu i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà agraeixen la generositat de Maria Pilar Díaz com també d’altres col·leccionistes que van fer donació de peces de l’artista per a la propera exposició.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -