15.3 C
Pals
Dijous, 29 setembre 2022
- Publicitat -

El Terracotta Museu ingressa a l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica

Ha passat el procés de selecció i ara passa a formar part d’una xarxa de difusió de la ceràmica que suposa un important reconeixement i prestigi internacional dins del sector

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà ha ingressat a l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica (AIC), una xarxa de difusió de la ceràmica que implica un impuls i un reconeixement i prestigi internacional dins del sector. Per entrar-hi s’ha de passar un procés de selecció amb seu a Ginebra que es realitza cada dos anys, i en aquest cas, la AIC ha valorat el Terracotta per la seva activitat i difusió de la ceràmica en totes les vessants, mitjançant les exposicions temporals, l’exposició permanent sobre la ceràmica al territori, les activitats promogudes sobre l’ofici, i la investigació i preservació del fons de més de 10.000 peces.

Així doncs, accedir a l’Acadèmia també és una oportunitat per col·laboracions, museus i contactes amb col·lectius internacionals. De fet, a part del Terracotta també hi han ingressat el Changchun International Ceramics Gallery (Xina), el Clay Museum of Ceramic Art (Dinamarca) i el Museu d’Olaria (Portugal). En aquesta mateixa convocatòria no hi han entrat només museus, sinó també conservadors, estudiosos, experts, col·lectius i una gran part d’artistes. En total, 224 nous membres.

Pel que fa a l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica, actualment està vinculada a la Unesco com a soci del sector cultural, però quan es va fundar l’any 1952 era una associació de museus i organitzacions culturals compromeses amb la difusió de la ceràmica, però n’han acabat formant part ceramistes, galeristes, dissenyadors, comissaris, restauradors i moltes institucions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -