Els tests d’antígens deixen de ser obligatoris per visitar les residències

El govern flexibilitza algunes mesures de centres per a persones grans davant la millora epidemiològica i el nombre de visitants passa de dos a tres.

- Publicitat -

Des del Departament de Drets socials i del Departament de Salut han prorrogat El pla d’intensificació de mesures de control en l’entorn residencial, però també han relaxat algunes restriccions. Per exemple, les famílies que vagin a visitar algun familiar a una residència o a recollir-lo, no caldrà que es realitzin un test d’antígens ràpid. El Govern ha pres aquesta decisió davant la millora de la incidència de casos.

A més a més, fins ara el nombre de persones autoritzades per a una visita eren de dues, i ara passa a ser de tres.
Les sortides del centre i els passejos es mantenen, tant les curtes de menys de tres dies, com les més llargues i les sortides de vacances en família (es recomana que es realitzi en la mateixa bombolla de convivència familiar). Això si, després d’una sortida del centre inferior a tres setmanes s’ha de fer un seguiment exhaustiu de símptomes durant catorze dies, però no caldrà fer cap prova, independentment de l’estat vacunal del resident.
Les sortides que comporten més de tres setmanes en usuaris no vacunats s’hauran de fer una PCR i una quarantena de catorze dies; en canvi, els residents vacunats amb pauta completa o que hagin passat la COVID-19 els tres mesos anteriors, només es farà la vigilància de símptomes de catorze dies.

La Generalitat afirma que gràcies a l’increment de cribratges a professionals i familiars s’ha pogut tallar moltes cadenes de transmissió del virus de centres residencials. Aquestes mesures seguiran vigents fins a l’aprovació del nou Pla Sectorial.

- Publicitat -