22.8 C
Pals
Dijous, 23 setembre 2021
- Publicitat -

Mor Lola Casademont, ànima de la cultura bisbalenca

Casademont ha estat una figura clau en la cultura de la Bisbal que ha sabut treballar, aglutinar i incentivar l'activitat de l'ampli teixit associatiu del municipi

Temps de lectura: 1 minut
- Publicitat -spot_img

La bisbalenca Lola Casademont, tècnica de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, ha mort aquest dimarts 31 d’agost a causa d’un càncer als 60 anys. Casademont ha estat una figura clau en la cultura de la Bisbal que ha sabut treballar, aglutinar i incentivar l’activitat de l’ampli teixit associatiu del municipi. Una “treballadora incansable” que preferia treballar darrere les càmeres que no pas ser el centre d’atenció, tal com la defineixen les persones que més la coneixien.

Sempre implicada amb la Bisbal, primer va començar treballant al Terracotta Museu com a conservadora. Després, el 1997, ja va passar a l’Àrea de Cultura, on ha estat treballant fins la que la salut li ha permès. Els seus companys i companyes de l’Àrea, en un escrit que ha publicat l’Ajuntament, dediquen aquestes paraules a ‘La Lola de Cultura’: “La Lola ha estat una tècnica de trepitjar el carrer, de viure la cultura, de col·laborar amb les entitats, buscant l’entesa, trobant solucions. Era omnipresent, era a tot arreu on hi hagués algun acte cultural. Des del principi fins al final”.

Aquest vespre del dia 1 de setembre, les entitats bisbalenques han organitzat un homenatge conjunt que ha reunit desenes de veïns i veïnes davant les oficines de Cultura, al Teatre Mundial. Jordi Bassa, en nom de totes les entitats, ha volgut reconèixer i agrair l’entrega de Casademont: “L’empremta que has deixat en totes nosaltres farà que la teva ciutat segueixi creixent tant socialment com culturalment. Ets una de les nostres referents”. En aquest acte de comiat no han faltat els tambors, la música de festa major i una actuació de circ. Per acabar, s’ha repartit vi entre els assistents per dedicar un brindis a la memòria de qui tant ha fet per la cultura bisbalenca.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós crea una taula interreligiosa

La seva finalitat és aconseguir crear un espai de trobada entre les diferents comunitats religioses de Palamós perquè puguin intercanviar dubtes, problemes i coneixements d’interès
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -