24.9 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

Eleccions Municipals. Política o gestió

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Eleccions Municipals. Política o gestió
Loading
/

Comença la cursa electoral, comencen les confirmacions de les candidatures a les diferents localitats de la nostra comarca, i en definitiva comencen les presentacions dels programes electorals.

Les eleccions municipals, preguntis a qui preguntis, tothom argumenta que són diferents. Per uns, perquè són les eleccions on guanya importància la persona, i perd rellevància les sigles de partits. Per altres, perquè és on resideix la possibilitat de governar des d’una perspectiva horitzontal, és a dir des del poble. Pels de més enllà per què argumenten que aquests comicis van més de gestió que política.

Però heus aquí la meva crítica. Les eleccions municipals, per molt que siguin especials, segueixen tinguent diferències ideològiques, segueixen tenint posicionaments polítics. Per molt que per molta gent la política local vagi més de gestió que de política, aquesta, continua sent ideològica. Tothom decideix, i amics i amigues de ràdio capital, decidir és posicionar-se. En altres paraules quan els polítics prioritzen determinats temes en la seva gestió, senyores i senyors, apliquen un criteri, i aquest, ve determinat per un principi de justícia. Per tant, sempre, per moltes particularitats que tingui la política local, sempre tindrà una vessant ideològica.

De fet, recomano que qualsevol ciutadà que senti que algun dirigent d’un partit diu que el seu programa és transversal, i no és ideològic, s’alerti. Perquè aquesta, estimades oients de ràdio capital sempre ha estat i serà la tàctica de l’extrema dreta.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios