20.6 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Eleccions sí o eleccions no… És aquesta la verdadera qüestió?

Doncs bé, comencem el 2021 i la política catalana torna a posar a l’agenda política un debat sobre seguretat sanitària. Si bé el debat sobre la celebració de les eleccions podria ser en si mateix un conflicte sobre la democràcia interessant, on els arguments es centrarien en, per una banda quins serien els efectes de posposar la capacitat de rendició de comptes per part de la ciutadania, o bé, per l’altre, quins serien els efectes de no poder assegurar la participació de la majoria de la població. El debat, com sempre per altra banda, l’hem “electoralitzat“, l’hem passat pel filtre partidista, i una vegada més, les enquestes fan posicionar als diferents partits.
Sincerament, en un moment de crisi sanitària i econòmica tant important com la que estem vivint, el partidisme dels partits catalans fa palès la falta de maduresa política que tenim en el nostre país. Un moment en el qual el programes electorals, el gran oblidat dels últims anys, hauria de ser centre de la campanya electoral, ens tornem a centrar en jugades mestres i partidismes.
És evident que la celebració d’aquestes eleccions és una decisió controvertida, però si-us-plau, com a ciutadans amb sentit crític, crec que hem de demanar a les personalitats dirigents d’aquest país, que estiguin a l’altura. Deixin les banderes, i ens permetin a nosaltres, encara que ho puguem fer poques vegades, i de forma més o menys útil, puguem decidir el nostre futur.

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios